Професор лекува СОVID с кисело мляко

Никола Александров е създател на стимулаторите за космонавтите и щангистите

Проф. Никола Александров вече 4 десетилетия работи върху уникалния препарат имуностимулатор, създаден от млечнокиселите бактерии.

Доктор на медицинските науки създаде терапия за лечение на коронавирус с бактериите от българското кисело мляко. Проф. Никола Александров твърди, че вече повече от 38 години се занимава с разработването на имуностимулатори, създадени по естествен път и изцяло от натурални съставки, без грам вредна химия в тях.

Една от разработките му е и препаратът „Лактера”, който според създателя му е изключително ефикасен като част от превенцията и лечението на човечеството срещу бича от последните две години, смъртоносния коронавирус.
„Препаратът е създаден на базата на двата вида микроорганизми в българското кисело мляко: лактобацилус булгарикус и стрептококос телмофилус, две изключително добри и полезни бактерии, които подсилват човешкия организъм и естествения, и придобития имунитет. Увеличават количеството на макрофагите, които се борят срещу вирусните и раковите клетки. Използват се при лекуването на онкологични заболявания след химио- и лъчетерапия, когато организмът на лекувания болен е силно отслабнал. Двата вида микроорганизми са силни имунодулатори и са полезни срещу различни болестотворни причинители. Те се съдържат в киселото мляко, но в зачително по-ниска концентрация и за да постигнат желания лечебен ефект, човек трябва да приема ежедневно огромно количество от продукта. Отделен въпрос е, че в 90% от киселото мляко, предлагащо се в търговската мрежа, изобщо не се съдържат тези две бактерии”, твърди професорът.
Специално за действието на двете млечнокисели бактерии спрямо коронавируса той обяснява: „Пациентите с коронавирус приемаха пробиотик, разработен на базата на козето мляко. Избрахме него, защото по състав е най-близко до майчиното мляко. При Ковид-19 най-често се развива стрептококова или стафилококова пневмония. Оказва се, че българската пръчицовидна бактерия унищожава тези болестотворни организми, като така подсилва имунитета. В резултат на това болните се възстановяват по-бързо.”
Препаратът на доктора на медицинските науки притежава американски и европейски патент. Освен това е преминал и през клинични изпитания. В Университетската болница в Плевен от стоте човека, болни от ковид и вземали продукта, нито един не се е оказал в тежко състояние и не се е налагало да му бъде правена интубация. Препаратът е даван на бременни жени в болница „Св. Ана”, където резултатите са били много добри.
Имуностимулиращият препарат на проф. Никола Александров е създаден още през 80-те години на миналия век. Той е използван от железните момчета от националния отбор по щанги на треньора Иван Абаджиев и от много други спортисти. Наред с това този препарат е използван и от съветските космонавти, и от втория български космонавт Александър Александров по време на тренировката им, при престоя в космоса и след връщането им на земята.
Днес препаратът на проф. Никола Александров се предлага в един магазин в центъра на София, но може да се направи поръчка по интернет. Освен това се продава и в редица европейски страни: Германия, Чехия, Словакия, Австрия, Гърция. Професорът споделя, че досега са му предлагали да замине за чужбина, където да разработва и предлага продуктите си за големите компании, но той е отказвал. „Там аз нямаше да имам свободата на действие, щях да бъда един наемен работник. Обичам родината си и затова съм избрал да живея и работя тук. Не смятам, че държавата трябва да ни помага, по-важното е да не ни пречи.” За своите научни постижения и разработки проф. Никола Александров е носител на приза „Почетен гражданин на Павликени”. От позицията на знанията и опита си докторът на медицинските науки твърди също, че около 90% от широко рекламираните като чудодейни илачи по медиите са само един рекламен трик, използван с чисто комерсиални цели за бързо и лесно забогатяване.

Подобни статии