Прогноза за времето: Значителна облачност на изток

Снимка: Pixabay.com

През нощта над Западна и Централна България ще бъде ясно, докато на изток облачността все още ще е значителна. До сутринта и там ще се разкъса и намалее. Почти тихо време. Утре ще бъде предимно слънчево, след обяд главно над източните и планинските райони от страната ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Вятърът ще е слаб от север-североизток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 24 и 29 градуса, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

Атмосферното налягане ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.
Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 22-25 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.
В неделя и понеделник ще има разкъсана облачност, над много райони до слънчево. Вятърът ще е слаб от североизток. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса.

Подобни статии