Прожектират в САЩ "Жените наистина плачат" на режисьорското дуо Мина Милева и Весела Казакова

Филмът "Жените наистина плачат" на режисьорското дуо Мина Милева и Весела Казакова ще бъде прожектиран в САЩ. Това стана ясно, след като киносалонът AFI Silver Theatre в Силвър Спринг, Мериленд, включи заглавието в програмата си.

Българо-френската копродукция, в която една от главните роли е изпълнявана от Мария Бакалова, ще направи премиерата си отвъд Океана на 11 декември. Заложени са прожекции в поне още два дни занапред.

"Номинираната за "Оскар" актриса Мария Бакалова участва като млада жена с ХИВ в тази феминистка критика на модерното българско общество. След като животът й се преобръща, Соня (Бакалова) се обръща към сестра си Лора (Ралица Стоянова) и жените от семейството си за подкрепа. Всяка от тях се изправя срещу собствени проблеми. Филмът е сборен вик на известния режисьорски дует Мина Милева и Весела Казакова, като експлозивната драма е вдъхновена от истинското семейство от силни жени на Казакова", гласи част от анонса на киносалона за "Жените наистина плачат". От там припомнят и за фестивалните успехи на продукцията, която бе селектирана в Кан, Сараево, Карлови Вари и т.н.

Подобни статии