Прокопиев впрегна мейнстрийма срещу Тръмп

Мрежата на ДС и на червената номенклатура се прилепи към Сорос

Снимка: БТА Иво Прокопиев

Целият мейнстрийм на подсъдимия олигарх Иво Прокопиев е впрегнат срещу законно избрания президент на САЩ Доналд Тръмп от Републиканската партия. В неделя в предаването „120 минути“ на bTV, станала известна като Божков ТВ, тъй като се е поставила в услуга на дубайския беглец, завлякъл хазната със 700 млн. лева, беше проведена истерична анти-Тръмп кампания.

Повод стана излязлата на български книга на Боб Удуърд за Тръмп. Авторът е един от емблематичните американски журналисти, носител на две награди „Пулицър“. Разкрития му за аферта „Уотъргейт“ принудиха републиканският президент Ричард Никсън да подаде оставка през 1973 г.

Мейнстриймът, обединен около полуконспиративните срещи на задкулисието, станали известни като АРГО-гейт, от месец подгрява излизането на новата книга на български - „Страх – Тръмп в Белия дом“. Само че пропусна да информира читателите си, че Удуърд работи за „Вашингтон пост“, вестник, известен с подчертаните си пристрастия към демократите и с критите си срещу президента Тръмп.

Така мейнстриймът на Прокопиев се разкри, че официално стои зад основния противник на Тръмп - милиардера спекулант и мизантроп Джордж Сорос, и разчита на щедрите му финансови му инжекции. Скандално е обаче, че в сайтовете, обединени в Прокопиевия „Капитал“, превърнал се във флагман на фалшивите новини, се мъдри банерът на създадената с пари на американските данъкоплатци Фондация „Америка за България“. Всъщност тя е сред основните спонсори на „Икономедия“. Сметките показват, че всеки втори грант, който от 2008 г. „Америка за България“ е дала уж за развитието на гражданското общество у нас, е отишъл именно за неправителствени организации, свързани с обвиняемия разградски бос и с ментора му Иван Костов.

Съотношението е 41 млн. към 22 млн. лева, като 6 млн. от тях са пряко налети не другаде, а в Прокопиевата „Икономедиа“. Още по-скандално е, че едни 6,6 млн. лева са отшили в Българския институт за правни инициативи - НПО-то на отрочето на червената номенклатура и провалил се правосъден министър Христо Иванов. Той сега се изживява като съпредседател на олигархичната партия „Демократична България“, създадена чрез политическите ГМО проекти на Драгалевския лаборант.

С парите, откраднати от държавата и от джоба на всички нас по време на престъпната приватизация, Костов буквално подари на хранениците си олигарси лъвски хапки от икономиката на страната - „Каолин“, „Софарма“, КТБ, доставките на газ, туризма, фармациите.

Сега мрежата на Държавна сигурност и червената номенклатура, оплела България като паяжина, се прилепи плътно към Сорос. Обслужва интересите на милиардера спекулант, които включват преди всичко кампания срещу Тръмп и разчитат на щедри грантове от неговото „Отворено общество“.

Навремето протестърите жълтопаветници така искаха Доналд Тръмп да загуби в битката с Хилари Клинтън, че дори бяха занесли каси с шампанско в нощта на предишните избори в американското посолство. Само че шампанското остана неотворено. Нямаше салюти и радост. Да не стане и сега на 5 ноември, когато са новите избори в САЩ.

Подобни статии