Прокуратурата се самосезира за снимките от спалнята на Борисов

Софийската градска прокуратура се самосезира и започна проверка във връзка с публикувани онлайн снимки на полугол мъж върху спалня, за който се твърди, че е е бившия премиер Бойко Борисов.

"За резултатите от проверката обществеността ще бъде своевременно информирана", обещава държавното обвинение.

Предишните се повиха през лятото на 2020 г., когато Борисов ги определи като режисирани, а пред чужди издания коментира, че са били направени от жена – Мата Хари. Тогава прокуратурата също започна проверка, но в края на миналата година обяви, че няма данни за извършено престъпление, а снимките са нагласени.

Междувременно сигнал в прокуратурата внесе и лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов, като поиска реална проверка, в това число и за сумите в евро и злато. Последва и реакцията на самия Борисов, който бе в Тетевен, но покрай критиките си за машинното гласуване и опитите за манипулация на изборите също коментира темата.

"Докато се занимават с глупости, с чекмеджета, кой как прави секс и монтажи, теглят по половин милиард. Като страхът ги налази, вадят компромати", каза Борисов и даде да се разбере, че новите снимки с чекмеджета са с цел компромати. Дори разкритикува Христо Иванов, който по-рано през деня бе пред държавната резиденция в Бояна. "И през това време дошъл Христо Иванов да се снима пред Секвоя", каза той и добави, че вече от година и половина не живее там.

Упрекна Иванов, че вече са го издухали от ПП и ИТН. "Ице, няма те на картата, двамата харварди те издухаха. Все не можеш да хванеш ръка. Тамън се нагласиш да управляваш и някой дойде и те издуха - каза Борисов и се обърна към Иванов: - Жалко, подло, не ти отива, с ортаците на Черепа и Радев". Темата влезе и в предизборната кампания за президент, след като Анастас Герджиков определи скандалите около ГЕРБ като предизборни. „По някои от тях вече съм се изказал конкретно. Ако вие имате подобни пари, ще си ги държите ли в чекмеджето - това не ми звучи разумно”, обясни той.

Подобни статии

 • Казанлъчани бият тревога: Изоставен е гробът на Бозвелиев

  Казанлъчани бият тревога: Изоставен е гробът на Бозвелиев

  Гробът на един от най-видните български социалдемократи Константин Бозвелиев (1862-1951) тъне в немара и забрава, гневно съобщиха жители на Казанлък , които напомнят за личността на някогашния съратник, но и основен опонент на Димитър Благоев-Дядото по време на Бузлуджанския учредителен конгрес през 1891 година.

  114
 • Лекарите също се сдърпаха. Не за здравето на хората – за пари

  Лекарите също се сдърпаха. Не за здравето на хората – за пари

  Лекарското съсловие в България също показва завидни военни умения. Не е рядкост да наблюдаваме как уважавани в обществото доктори влизат в клинч помежду си като боксьори тежка категория, дърпат се за белите престилки и са готови да се удушат един друг с медицинските си слушалки. Много често лекарските спорове са по чисто медицински въпроси (за ваксинацията, против ваксинацията, спомнете си казуса „доцент Мангъров“). Друг път са по чисто политически причини – кой е с Бойко Борисов или кой е със служебния кабинет. Но в 99% от случаите става дума за пари.

  107