Прокуратурата вече е разпитала свидетели за пожара в бившето кино "Възраждане"

Прокуратурата вече е разпитала свидетели за пожара в бившето кино "Възраждане". От прессъобщение на държавното обвинение става ясно, че за палежа са назначени експертизи и текат други действия по разследването, в т.ч. оперативноиздирвателни мероприятия.

Разследването се води от градската прокуратура в София. Пожарът стана сутринта на 9 ноември. Имаше опасност да бъдат засегнати и други сгради, но огънят беше овладян. Заради инцидента движението в района беше затруднено за известно време.
В деня след инцидента от полицията съобщиха, че има задържан.

Подобни статии

 • Подсъдимият за смъртта на журналиста Милен Цветков отказа да дава обяснения

  Подсъдимият за смъртта на журналиста Милен Цветков отказа да дава обяснения

  Делото срещу Кристиан Николов за пътния инцидент, при който загина журналистът Милен Цветков, ще продължи на 20 декември. Причината е, че е необходимо време, за да се изяснят обстоятелства и факти по случая, стана известно на днешното съдебно заседание. Николов отказа да даде обяснения за случилото се, като каза, че ще се възползва от това свое право на по-късен етап. Адвокатите му пък защитават тезата, че тетраканабинолът (активното наркотично вещество, което се намира в марихуаната) в кръвта му бил от паста, която Николов ползвал.

  139
 • КПКОНПИ даде община Варна на прокуратурата

  КПКОНПИ даде община Варна на прокуратурата

  КПКОНПИ даде община Варна на прокуратурата

  С решение на КПКОНПИ от 1 декември 2021 г. материалите от проверката на обществена поръчка в Община Варна са изпратени по компетентност на прокуратурата с оглед данни за извършено корупционно престъпление от лица, заемащи висши публични длъжности, съобщиха от Антикорупционната комисия.

  138