Промениха сценарий на филм заради Дария Симеонова

Актрисата: След пътуването в Кения съм по-благодарна и смела

Дария Симеонова в „Майка“

Случи се така, че заради актрисата Дария Симеонова трябваше да се променя специално сценарият на най-новия български филм, чиито снимки свършиха преди седмица - „Майка“. Това разкри режисьорката на продукцията Зорница-София.

Филмът е по действителен случай. В лентата 31-годишната звезда ще е жена, която след неуспешни опити да има свое дете измисля програма, чрез която развива талантите на сираци в България и чужбина. На снимачната площадка Дария ще си партнира с колежката си от лекарската сага „Откраднат живот“ Йоанна Буковска. А основен неин партньор ще бъде Леон Лучев.

За последно

Първата среща на Дария и Зорница е на снимачната площадка на медицинския сериал. „Бях си я набелязала още от „Откраднат живот“, един сериал, който стартирах още през 2016-а като първи режисьор. В началото Дария ми изглеждаше малко типажна, но може би такъв беше образът й. Когато 2018 г. след „Воевода“ се върнах да режисирам 5-и и 6-и сезон, открих Дария като изцяло нов човек. Тя и Димо Алексиев бяха развили чудесно партньорство, предизвикваха се един друг, прескачаха границите си дори в „ежедневни“ и „обикновени“ епизоди, беше ми лесно като песен да работя с тях. Тогава именно усетих, че тя би могла да изиграе всичко. С респектираща сериозност, отдаденост и с лекота едновременно. Странно е, че нямаше още главна роля във филм. За кастинга на „Майка“ си представях друг тип жена, но решихме да поканим много актриси и неочаквано пробата на Дария беше толкова силна и точна по дух, че изцяло промени представата ми за героинята, която аз впоследствие напаснах по Дария. Подобно нещо ми се е случвало и с Весела Казакова в „Мила от Марс“ - пълно променяне на персонажа по самата актриса след ударен кастинг. Последваха месеци на вдъхновяваща подготовка - от ноември 2020 до май 2021 се виждахме веднъж седмично. Аз доразвих сценария, а за нея дългата подготовка беше инвестиция, която й се изплати на снимките“, коментира Зорница. Голяма част от снимките са се реализирали в екстремни условия в Кения. „Качвам тези кадри, защото са най-любимите от изминалите дни. Кибера е най-голямото гето в Африка и едно от най-големите в света. Възприятията и психологията на хората тук са несравними с нашите. Не твърдя, че съм наясно с тях, но така усещам нещата. А в изминалите няколко дни се чувствам толкова по-благодарна, смела, ценяща, приемаща и малко тъжна, но не заради хората тук и обстановката, а заради себе си. Не знам как да го опиша. Може би неслучайно снимките са на деца, защото дори в калта, боклука и мръсотията децата носят невинност, чистота и неподправено щастие. И да, те са щастливи, истински щастливи“, сподели и самата Дария.

Заедно

По всяка вероятност филмът ще бъде факт през 2022 г. В средата на септември Дария ще възобнови представленията си на сцената на Театър „София“. Сред добрите й превъплъщения е образът на майка в спектакъла „Вечерята“ - на сцена си партнира с Ивайло Герасков, Лилия Маравиля, Михаил Милчев и Пламен Манасиев. Сюжетът разказва драматичната история на две семейства, роднини, чиито деца се забъркват в убийство - и всичко това, преди един от членовете на фамилията да заеме премиерския пост. Друго представление е „Тирамису“ - звездният дамски състав включва отново Маравиля, но също така Силвия Петкова, Лора Мутишева и Неда Спасова. Останалите пиеси са „Нощта на 16 януари“, „Тирамису“, „Последният страстен любовник“, “Госпожа министершата” и „Покана за вечеря“.

Втори дом

Дария става още по-разпознаваема с ролята на пиар експерт в „Открадна живот“. Екранната Наталия обаче се оказва далечен образ за актрисата, която преди години признава: „Не знам защо са ме избрали за Наталия, трябва да попитате продуцентите. Всъщност има неща, които много харесвам в нея - като това, че е откровена. На нея предизвикателствата й доставят удоволствие. Тя ги вкусва и започва да изпитва наслада, че ще се справи с тях. Аз също обичам предизвикателствата, обичам нещо да ми е трудно. Когато нещо ти е много трудно и то накрая се случи, удовлетворението е огромно. Предполагам, че затова аз играя тази роля. Все повече и повече я разбирам. Тя може много да се преструва, може да играе много добре ролята си, но дълбоко в нея има един чувствителен човек, който по някакви причини си е изградил тази маска за самозащита.“ Снимачната площадка създава не само чудесен екип, но и семейство, често заради това бива наричана втори дом.

Ваканция

Дария роди момче през 2018 г. Малчуганът носи името Макс и се появи на бял свят близо година след годежа на звездата от трупата на Театър „София“ с партньора й Антон, който е мениджър на образователен сайт. В официалния си профил в развлекателната платформа Инстаграм тя често споделя снимки с наследника. „Едно дете заслужава да е прегръщано всеки ден, да получава любов, закрила и усмивки. Просто защото е дете. Защото неговата невинна душа сега съзрява, развива се и ще дарява на другите около себе това, което е получавала“, пише тя в мрежата. През юли щастливото семейство си подари почивка на родното Черноморие. „Опитах се десетина пъти да напиша нещо умно или красиво в този пост. Не успях. Оставям го така. Без смислен текст. Май всичко се вижда, а останалото го оставям на мен самата“, пише с обичайна ирония под част от снимките.


Пребори ковид за два дни

Дария бе една от известните българки, които се сблъскаха с коварната зараза.
След периода на изолация тя призна, че го е преболедувала сравнително леко. „Преболедувах коронавируса леко, буквално за 2 дни всичко беше минало”, издаде преди няколко месеца в ефира на Нова телевизия. Симеонова коментира, че по всяка вероятност се е заразила в театъра, тъй като по това време е имало бум на заразата зад стените му. Пламен Манасиев, с когото си партнира, също бе дал положителна проба - за да е сигурен за безопасността на близките си, той се самоизолира на морето.


Баща й е иконописец, майка й - кинаджия

Дария има голямо семейство. „Състои от още четирима души. Баща ми е художник – иконописец, мама е завършила киномеханика и оптика и едно време работеше в кино. Гледали сме доста филми от кабината. Вече не се занимава с това, а помага на баща ми в неговата галерия. Имам по-голяма сестра, която завърши маркетинг и мениджмънт и в момента и тя му помага. Баща ми като истински творец в някои отношения изобщо не е в час с днешния свят и е тотално отвеян. Той е от хората, които буквално трият компютъра с гумичка и наистина има нужда от нейната съвременна мисъл. А по-малкият ми брат в момента завършва НАТФИЗ. Аз съм завършила приложното училище, специалност „Детски играчки“. Иначе - да, правя скулптура, шия, мога да работя с дървообработващи машини, правила съм играчки от текстил, от дърво, от хартия“, разказва актрисата, цитирана от mila.bg. Вероятно и малчуганът Макс ще се развива в сферата на изкуствата.

Подобни статии