Променлива облачност през следващото денонощие

Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от средното за месеца. През следващото денонощие облачността ще е променлива, утре - по-често значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна. На места ще има валежи, главно след обяд в отделни райони придружени с гръмотевици.

Ще е ветровито с умерен, в Дунавската равнина и западната част от Горнотракийската низина временно силен северозападен вятър, с който ще захладнее. Минималните температури ще са между 14 и 19 градуса, максималните - от 22-23 градуса в северозападните райони до 29-30 градуса в южните.
Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места ще има слаби валежи. Ще е ветровито с умерен, по северното крайбрежие временно силен северозападен вятър. Максималните температури ще са 25-28 градуса. Температурата на морската вода е 22-23 градуса. Вълнението на морето още преди обяд ще отслабне и ще е към 2 бала.
Над планините облачността ще е променлива, често значителна. На места ще има валежи от дъжд, след обяд придружени с гръмотевици. Ще е ветровито със силен до бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.
През следващите дни ще има променлива облачност, на отделни места ще превали слаб дъжд. В неделя ще остане ветровито. Минималните температури ще са между 13 и 18 градуса, а максималните - между 23 и 28 градуса. В понеделник вятърът ще отслабне, в Северна България ще остане от запад-северозапад, а в Южна ще се ориентира временно от югозапад, там температурите ще се повишат с 2-3 градуса. /НИМХ/

Подобни статии