Пускат яхта лайнер за свръхбогаташи

Забравете суперяхтите - задава се нов морски съд, резиденция за свръхбогаташи, който е толкова огромен, че ще го наричат яхта лайнер, предаде Си Ен Ен.

Простираща се на впечатляващите 222 метра, „Сомнио“ ще бъде най-голямата яхта на света както на дължина, така и по обем, когато бъде пусната на вода през 2024 г.

Морският съд, чието название означава „Да мечтаеш“ на латински, е проектирана от архитектурно-дизайнерските студиа „Уинч дизайн“ и „Тилберг дизайн“ в Швеция. Той ще бъде изграден от норвежката корабостроителна фирма „Вард“, като стойността му е около $600 млн. Корпусът и първата фаза от оборудването ще се изготви в корабостроителницата на „Вард“ в румънския град Тулча.
Гигантският морски съд ще има 39 апартамента, разположени на шестте му палуби. Там ще има и ресторанти, барове и бордови бийч клуб. Закупуването на апартаменти обаче ще става „само по покана или чрез препоръка“. Цените на жилищата започват от 11 милиона долара. Говорител на проекта потвърди пред Си Ен Ен, че някои от апартаментите вече са продадени.

Самоличността на притежателите ще се държи в тайна, но те ще могат да се възползват от всякакви услуги от прислуга както на борда, така и на сушата. Освен това собствениците ще имат привилегията да използват най-голямата яхта на света като свой адрес. Всеки от 39-те апартамента ще включва индивидуализирани характеристики на базата на предпочитанията на притежателя. Освен това собствениците ще може да ползват фитнес, библиотека, както и ресторанти на открито и закрито.
Споделените удобства на борда включват и изба за вино с капацитет от 10 000 бутилки, зала за дегустации и салон в носа на кораба.

Дизайнерите вярват, че „Сомнио“ ще предлага на притежателите на луксозните апартаменти същото равнище на услуги като хотел седем звезди. Взема се предвид и загрижеността за здравето, особено по време на пандемията. На борда ще има достъп до „медицински грижи от световна класа“. Освен това пасажерите ще се държат настрана от пандемии и други глобални рискове. Както заяви съоснователят на „Сомнио“ капитан Ерик Бредхе, собствениците ще споделят наистина уникален начин на живот сред морето, с подбран екипаж и неспирен глобален график от внимателно избрани дестинации и изживявания, които подхождат на яхта от такова естество.

Подобни статии