Пускат утре участъка от АМ "Струма", който бе засипан от срутище

Очаква се до края на деня участъкът, на който падна скална маса на АМ "Струма", да бъде разчистен, а утре движението да бъде пуснато. Това казаха от АПИ. Камъните падат върху кола на семейство, щетите по чудо са само материални.

"Свлачището е движение на земни маси, което няма внезапен характер, а в случая става дума за внезапно падане на камъни. Били сме наясно, че има такива процеси на мястото и участъкът е бил увит с мрежи, които да предпазват евентуално от падане на камъни, но не толкова големи. Предприели сме превантивни действия, за да не се случват подобни инциденти отново", заяви пред БТВ инж. Иван Досев - член на УС на АПИ.
Той поясни, че скалната маса е паднала вероятно, защото в пукнатините е влязла вода, замръзнала е, а после се е разтопила. Пострадалият Михаел Младенов заяви, че смята, че някой не си е свършил работата и иска да има експертиза. "Не искам да чувам, че е нормално да се случват такива неща. Да падат големи камъни на път, по който минават хора", обясни мъжът. Той добави, че смята, че е късметлия, че семейството му е цяло след падането на камъните върху колата му.

Подобни статии