Първан Симеонов: Правителството подхожда предпазливо, не се хвърля през глава

”Правителството подхожда доста предпазливо и не бърза в действията си, виждаме, че то не хуква през глава да върши някои неща, а първо анализира, което е логичният вариант”. Това каза пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан“ за изводите от първите действия на четворната коалиция, начело с ”Продължаваме промяната”.

"Трудно е едно коалиционно правителство да прави бързи е резки реформи, самият Кирил Петков посочи, че мораториумът е временно действие. На едно място са събрани в това правителство сини и червени, така че, такова правителство няма как да има някакав грамаден размах, защото то е базирано на компромис. А и аз не мисля, че това е необходимо. Грамадният размах е донякъде част от популистката риторика на протестите. Сега, когато дойде време за работа, те трябва действително да внимават и да обмислят. Защото точно крачката с мораториума е доказателство, какво може да се случи и как може да се подхлъзнеш, когато имаш толква опитна опозиция като ГЕРБ", каза още Първан Симеонов.

Според негопри министър-председателят Кирил Петков и финансовият министър Асен Василев, както и при близките им сътрудници, има известна доза наивност.

"Разломът Украйна, Семерна Македония, коронавируса - това са основните разделителни линии в обществото. А в коалицията също има разделителни линии", поясни Симеонов.

Подобни статии