Първан Симеонов: Зеленият сертификат може да натежи в решението на българите за кого да гласуват

У нас се избра по-либералният подход, но случаят се преекспонира и политизира

"Предполагам, че можем да очакваме сериозни промени в данните от тези преди седмица, вследствие на Covid вълната и последните решения на КС, каза пред БНР Първан Симеонов от Галъп.

"Очаквам по-скоро промените да са по отношение на президентската кампания, а не толкова за парламентарните избори. Хората могат да променят за кого да гласуват заради зелените сертификати.

Протести срещу зеления сертификат в цялата страна, Орлов мост беше блокиран
Но трябва да се намали цялата партизация по отношение на ваксинирането и зелените сертификати. Не може вчера да казваш, че антителата те пазят, че след преболедуване си защитен, ще изчакам с ваксинацията, а после да кажеш, че този имунитет не те пази и после да въведеш зелените сертификати... друг министър да казва, че след първа игла отива при баща си, а днес да казва - защо след първа игла издавате сертификати, не може протестните среди да забравят как причакваха Кунчев и горяха маски, а после казваха да идем ли сега да видим дали в "Пирогов" не се снима филм. Всеки по терена политизира тази тема, без одобрение или упрек го казвам, искам това всичко да се намали", каза още Първан Симеонов. 

По думите му в България се избра по-либералният модел на мерките. Но определени среди у нас, дори експертни, а и медиите също преекспонираха дебата, всички истеризираха дебата.

Обществено-политическият отзвук е, че ние им се караме на тези хора, убеждаваме ги, че са тъпаци, че не се ваксинират - ами, няма да се ваксинират. Сбъркан е подходът.

Вижте, в България подходи с доброто и сега да се сърдим на народа си, за разлики от другите европейски държави, които казаха - правете каквото правите - но след няколко месеца въвеждаме сертификат. И затова там са повече ваксинираните", заяви още Първан Симеонов

Подобни статии