Първият самолет с израелски туристи след сделката кацна в ОАЕ

Първият полет с израелски туристи до Обединените арабски емирства (ОАЕ) пристигна днес в Дубай като пореден израз на нормализирането на отношенията, постигнато между двете страни, предаде АП.

Самолетът на ФлайДубай (FlyDubai) кацна на Дубайското международно летище малко след 17:40 ч. местно време, превозвайки туристите до града на небостъргачите след около тричасов полет. По-рано днес нискотарифната авиокомпания изпрати един от своите Боинг 737 (Boeing 737) до международното летище "Бен Гурион" в Тел Авив, за да вземе пътниците.

За да стигне до ОАЕ, самолетът е прелетял над Саудитска Арабия и водите на Залива.

Туристите пристигат в момент, когато Дубай се опитва да съживи жизненоважния си туристически сектор на фона на продължаващата пандемия от коронавирус. ОАЕ и Израел се споразумяха да пуснат скоро редовни граждански полети между двете стани, след като вече в двете посоки летяха бизнес и правителствени делегации.

ФлайДубай планира да започне да изпълнява полети до Тел Авив по-късно този месец. Превозвачът описа днешния полет като "граждански чартърен полет" за идващите туристи, без да даде подробности.

Подобни статии

 • Туристическият министър: Електронните визи са наша основна цел

  Туристическият министър: Електронните визи са наша основна цел

  В последните години се наблюдава доста засилен туристопоток между България и Обединените арабски емирства (ОАЕ) и ще се радвам, ако развиваме заедно този потенциал. В тази връзка се надявам на едно ползотворно и успешно сътрудничество с Вас в бъдеще. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на срещата си със Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми, посланик на Обединените арабски емирства у нас, съобщиха от министерството.

  93
 • Министър Христо Проданов обеща нова визия за

  Министър Христо Проданов обеща нова визия за "духа на Дунав"

  Министърът на туризма Христо Проданов заяви, че застава изцяло зад създаването на нова визия, с която да може да се усети духът на Дунав. Необходимо е и създаването на нов бранд за България, нови регионални маркетингови стратегии и планове. Той каза това на среща в министерството с Пенчо Милков - кмет на община Русе, съобщиха от ведомството. На срещата се обсъдиха проблемите на града във връзка с туристическия поток.

  165