Радо Янков лети в неделя за Италия

Снимка: Инстаграм Радослав Янков открива сезона на 12 декември.

Носителят на Световната купа в алпийския сноуборд за 2016 г. Радослав Янков ще лети сам в неделя за Италия, където трябва да започне новият сезон.

"В трудна ситуация сме. Още през март не успяхме да направим това, което бяхме планирали. Изпуснахме два старта и не можахме да тестваме новата екипировка. Но впоследствие през лятото започнахме тренировките месец по-рано, още през август. Подготовката на сняг не беше лоша, имахме късмет с добри условия и време”, разказа 30-годишният чепеларец.

„Може би вече сме направили около 30 PCR теста, за да сме сигурни, че всичко е наред. В календара имаме не малко световни купи тази година, само две от тях са отложени засега. Най-големият форум, който предстои, е световно, което беше планирано в Китай, но от няколко дни стана ясно, че се търси ново място в Европа, за да няма дълги пътувания. Първите два старта са потвърдени на 12 декември в Кортина и в Кареца на 17 декември. Стремим се какви ли не варианти да измислим с треньора ми Георги Атанасов за по-голяма безопасност", каза Янков.

Подобни статии

 • МОК заплаши щангите с изхвърляне

  МОК заплаши щангите с изхвърляне

  Международният олимпийски комитет (МОК) предупреди федерацията по вдигане на тежести, че спортът може да бъде изключен от програмата за Париж 2024 заради продължаващите проблеми с допинга.

  78
 • МОК окуражава, но не задължава олимпийците да се ваксинират

  МОК окуражава, но не задължава олимпийците да се ваксинират

  Международният олимпийски комитет (МОК) окуражава участниците в Токио 2020 да се ваксинират срещу Ковид-19, но не ги задължава, заяви вицепрезидентът на организацията Джон Коутс. Той уточни, че МОК работи с платформата на ООН "Ковакс" (COVAX) за разпространение на ваксини и всеки желаещ ще може да получи такава.

  113
 • Красен Кралев откри ремонтираната спортна зала в Пазарджик

  Красен Кралев откри ремонтираната спортна зала в Пазарджик

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри в Пазарджик ремонтираната спортна зала „Васил Левски“. През годините бяха направени няколко вътрешни ремонта, освен това бе сменено отоплението, оправени са всички общи части, тоалетни, но залата се нуждаеше от подмяна на покрива и ремонт на фасадните части.

  82