Радо Стойчев се изпокара и с бившия си клубен отбор

Българският волейболен специалист Радостин Стойчев бе забъркан в нов скандал с гранда "Лео Шуус" (Модена), срещу който води съдебно дело.

Стойчев заведе дело срещу бившите си работодатели от "Модена", с които се раздели след края на сезон 2017/2018, когато играчи го обвиниха в ненормално отношение към тях по време на телевизионно предаване.

След това президентът Катя Педрини уволни Радостин Стойчев за уранване престижа на клуба, въпреки че българският наставник имаше договор за 3 години.

По време на пресконференция в "Пала Панини" Педрини отново нападна Стойчев като каза, че преди 3 години опитният сръбски посрещач и национал Неманя Петрич, е бил "убит" от българския специалист.

Това накара самият Радо Стойчев да реагира и да пусне свой отговор-опровержение, който бе публикувано в редица италианските медии, включително и от La Gazzetta dello Sport.

"Прочетох, че г-жа Педрини, президент на "Модена Волей", ме цитира по време на пресконференция, на която се казва, че Неманя Петрич "е бил убит от Радо Стойчев".

Отдавна мълча за делото, която засяга мен и клуба, защото предпочитам то да бъде решено от компетентния съд. Този път обаче смятам, че е правилно да уведомявам феновете как са минали нещата по този случай.

Поемам отговорностите си. Така че признавам, че се споразумях с клуб "Модена Волей" за състезателен сезон 2017/18. Но подчертавам, че го направих въз основа на ИНФОРМАЦИЯ И ДАННИ относно ФИЗИЧЕСКИТЕ и техническите ПОКАЗАТЕЛИ на играчите и икономическите нужди на клуба. ИНФОРМАЦИЯ И ДАННИ, КОИТО НЕ МИ СЕ ПРЕДОСТАВИХА ПРЕДИ ПОДПИСВАНЕ НА ДОГОВОРА, а СЛЕД ТОВА от мениджърите и от самата г-жа Педрини", пише в писмото от Радостин Стойчев. /sportal.bg

Подобни статии