Разграбиха като топъл хляб билетите за европейското по художествена гимнастика във Варна

Снимка: LAP.BG

Свършиха билетите за състезанията в събота и неделя на европейското първенство по художествена гимнастика в Двореца на културата и спорта във Варна.

Днес продължават квалификациите в многобоя при жени индивидуално, в събота са финалите в многобоя при жените и при ансамблите, а в неделя - финалите на отделните уреди при жените и при ансамблите.

Надпреварата ще приключи около 19.30 часа, а от 20.00 до 23.00 часа са официалните подиум тренировки при ансамблите жени.

В залата се допускат зрители при 50% от капацитета заради пандемията от коронавирус. Очаква се в последните два дни на турнира феновете да подкрепят мощно българските гимнастички, които са сред фаворитките за медалите.

Международната федерация по гимнастика (ФИГ) изпраща съдии, които ще оценяват изпълненията нa 24-е гимнастички и на ансамблите, участващи в многобоя на европейското първенство във Варна.

Световната централа е взела това решение, тъй като тези състезания са олимпийски квалификации. Според регламента, една индивидуална гимнастичка и един ансамбъл от тези, които до сега не са успели да спечелят визи, ще получат квота и ще участват в най-големия спортен форум в Токио след малко повече от месец.

Президентът на Европейската гимнастика Фарид Гаибов пристигна днес във Варна, за да присъства на европейското. Азербайджанецът, който е начело на европейската централа от декември 2017 година, е официален гост на надпреварата.

Австрийката гимнастичка Никол Рупрехт пък прекратява спортната си кариера. Първенството във Варна е последно за нея, тъй като тя не успя да се класира за олимпийските игри в Токио 2020.

Рупрехт, чиято треньорка е българката Лучия Генчева-Егерман, днес изигра композициите си с бухалки и лента, а след последното си съчетание се сбогува с публиката и се разплака.

28-годишната Рупрехт започва кариерата си през 2001 година. Тя е най-успешната състезателка по художествена гимнастика на Австрия в историята.

Подобни статии