Репродукции на творби на Банкси украсяват централната гара в Милано

Сред репродукциите на творбите на Банкси са "Aachoo!!", която изобразява жена без маска, която си духа носа и протезата й е изхвърчала от устата

Репродукции на творби на уличния художник Банкси украсяват централната гара в Милано, предаде Асошиейтед прес.

В галерията, която се намира на нивото на релсовия път, се открива изложба с произведения на Банкси, пресъздадани от млади европейски художници.

Сред тях могат да се видят репродукции на някои от най-известните графити на уличния творец като "Нола", нарисувана през 2008 г. в знак на симпатия към жителите на опустошения от ураган Ню Орлиънс.

В галерията е пресъздадена обстановката, в която са оригиналните творби на Банкси. "Където е имало тухлена стена, сложихме тухлена стена; ако е имало циментова стена - изградихме циментова стена; когато те са се замърсили с течение на времето, ние използвахме специални ефекти", обяснява кураторът на изложбата Ману де Рос.

Сред репродукциите на творбите на Банкси са "Aachoo!!", която изобразява жена без маска, която си духа носа и протезата й е изхвърчала от устата, както и "Стив Джобс", чийто оригинал творецът рисува на стена на входа на бежански лагер в Кале.

Изложбата на централната гара в Милано ще бъде достъпна до 27 февруари догодина.

Подобни статии