Ресторантьори плашат с протести, ако се приемат мерките, предложени от Ангел Кунчев

Снимка: Youtube

От ресторантьорския бранш заплашиха с нови протести, ако бъдат въведени предлаганите от главния здравен инспектор Ангел Кунчев ограничителни мерки, съобщи БНР.

Според Кунчев заведенията трябва да приемат посетители само в откритите си части, а на закрито да работят само, ако са ваксинирани 100 процента от персонала и поне 50 процента от клиентите.

По този повод председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов заяви, че стотици хиляди заети в тази сфера ще останат без работа, ако ограниченията бъдат задействани със заповед на здравния министър.

„Ограничаване на 50 процента само за ваксинирани си е чисто затваряне с други думи. Без приет бюджет, без мерки социално-икономически за работещите в тези сектори, ако това се изпълни, което е написал доц. Кунчев, около 700-800 хиляди от утре или не знам от кога е идеята да влезе това в сила, остават без работа“, заяви пред БНР председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Подобни статии

 • Пандемията затвори един от 10 хотела

  Пандемията затвори един от 10 хотела

  През юли 2021 г. у нас са работили 3058 места за настаняване с 10 и повече легла. За същия период на 2019 г. те са били 3391. Делът на затворените обекти е бил около 10%. Това заяви служебният зам.-министър на туризма Ирена Георгиева по време на откриването на Хотелски инвестиционен форум 2021 в столичен хотел.

  101
 • България била готова да посрещне успешен туристически сезон

  България била готова да посрещне успешен туристически сезон

  Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева взе участие в среща с бизнеса и контролните органи в курорта "Боровец" във връзка с подготовката за предстоящия зимен сезон 2021/2022. В дискусията участваха областният управител на Софийска област Радослав Стойчев, представители на хотелиерския бизнес и областните структури на РИОСВ, БАБХ, РЗИ, БЧК, БАБХ, МВР.

  116
 • Българският паспорт е в топ 10 на

  Българският паспорт е в топ 10 на "най-мощните документи за пътуване" в света

  Българският паспорт е на 10-о място в списъка на „Най-мощните документи за пътуване“ в света. С българския паспорт може да се пътува в 136 държави, от които безвизово до 97, според Глобалният индекс на най-мощните паспорти на „Arton Capital“ за 2021 г., изготвен въз основа на това в колко държави е възможно да се пътува без виза, съобщава БГНЕС.

  191