Ретрограден Меркурий ни удря в събота

Не почвайте нова работа и внимавайте с документите, казва Маг Розали

Снимка: НАСА Схема на оптическата измама как Меркурий се вижда от Земята, че върви обратно.

Караме се с гаджето и бизнес партньори заради ретроградния Меркурий, който започва в събота и ще върви чак до 21 февруари. Това обяви пред „Телеграф“ популярният астролог, специалист по Таро карти и нумерология Маг Розали.

В събота в 17,51 ч софийско време започва първият ретрограден Меркурий за годината, а след него ще има още два. Той е в съзвездие Водолей и образува връзка с планетата на любовта и парите Венера.

Маг Розали заяви: „Не е хубаво през този ретрограден Меркурий да се правят големи покупки, сочи дългогодишната астрологична практика. Голяма техника, автомобили, недвижими имоти не е добре да се взимат през този период. Но това не означава, че започнати преди ретроградната фаза сделки не могат да бъдат завършени с успех. Ако сте се разбрали, например за покупката на жилище, спокойно може да я осъществите при ретрограден Меркурий. Той се отразява изключително силно и върху транспорта, а това му влияние започна още преди седмица. Трябва през тази фаза да сме особено внимателни за това как управляваме личните си автомобили. Вероятността от катастрофи е засилена. Правилото е два пъти да проверяваме колата си, преди да тръгнем на път. При ретрограден Меркурий вниманието е разконцентрирано“. Маг Розали смята още, че едно от най-важните в астрологично отношение неща е неразбирането между хората. Искаш да кажеш едно, пък то се разбира по друг начин и оттук започват скандалите. Неразбирането е на всички равнища. Както между любовните двойки, така и в семейството като цяло, но особено силно може да бъде в бизнес партньорството. Затова трябва да се внимава изключително много при подписването на документи, дори ако може такова да бъде избегнато за след 21 февруари. Объркванията с документите и документацията може да бъде на всички равнища. Така че там трябва да има особено голямо внимание.

Маг Розали смята, че трябва да се внимава изключително много при пътуванията – не само на дълги разстояния, но и на къси. Възможни са всякакви транспортни обърквания. Същото важи и при думите. Има засилена възможност за разпространение на всякакви фалшиви новини и слухове, при това от най-неподозирани места.

Най-засегнати от зодиите ще бъдат три – Водолей, Близнаци и Дева. А Рак и Козирог са в добри позиции при този ретрограден Меркурий и могат да очакват по-положителна енергия през тази фаза както в любовно отношение, така и в бизнеса. Разбира се, всичко това зависи силно от личната (наталната) астрологична карта на всеки един от нас.

Ретроградният Меркурий всъщност е оптическа измама, която се наблюдава от Земята. На практика планетата си се движи нормално, но ние виждаме, че все едно е с обратно движение. В астрологията обаче това е едно от най-важните събития. Меркурий обикновено е ретрограден 3 или четири пъти в годината. Това се смята за време за размисъл, за подреждане на приоритетите и за връщане към забравени хора и неща, като това не винаги е с отрицателен знак.

Подобни статии