Рисуват слона Артайда от цветни капачки в зоопарка в София на 19 юни

Слоницата Артайда от столичния зоопарк ще бъде изобразена на огромна мозайка от цветна капачки. Голямото редене ще започне от 10 часа на 19 юни.

„Елате при слоницата Артайда, за да я пресъздадем в мозайка от цветни капачки.
Този месец тя става на 58 години и заедно ще направим весел, творчески и шарен рожден ден. Всеки участник ще може да избира и реди капачки в голямата мозайка. Този път за един ден - двойно по-голямо мозаечно пано!“, приканват организаторите от Център за неформално образование и културна дейност АЛОС. С 22 000 капачки бяха направени седем гигантски мозайки на пеликан, червеногуша гъска, пъстърва, жаба дървесница, дъждовник, вълк и елен. Ателието ще се проведе на открито - до зала Гиганти. Новата творба също ще стане част от постоянната експозиция на зоопарка.

Гостите могат да носят подходящи цветни капачки.

Мозайката има екологично послание, тъй като пластмасата е един от най-големите замърсители на Земята. Чрез ателието организаторите искат да обърнат внимание на повторния живот на вещите,  промяната на всекидневните ни навици и разделното събиране на отпадъците.

 

Подобни статии

 • Коткотека ще помага на бездомните писани

  Коткотека ще помага на бездомните писани

  От началото на този месец във Варна отвори врати първото по рода си котешко кафене или както го наричат - коткотека. По този начин ще успеем да помогнем за разрешаването на проблема с бездомните котки, защото ако знаят как да се грижат за животните, по-малко хора ще ги захвърлят на улицата, убедена е инициаторката Анастасия.

  70
 • Цветни мехурчета

  Цветни мехурчета

  Изобретател от Минесота направи сапунените балончета по-ярки и по-забавни от всякога

  Bсичко започва през 1994 г. Тогава американският изобретател Тим Кехое не можел дори и да си представи, че за създаването на толкова обикновено нещо, като цветни балончета от сапун, ще му трябват повече от 10 години и около три милиона долара. „През цялото това време аз чувах постоянно, че е невъзможно да украсиш милиони мехурчета и това ме докарваше до депресия”, признава новаторът от Минесота.

  2269
 • Човека паяк дарява златен щит на принца на Дубай

  Човека паяк дарява златен щит на принца на Дубай

  Човека паяк Иван Кристоф ще подари на принца на Дубай – шейх Мансур бин Мохамед ал Мактум, най-модерната каска за пожарогасене със златен щит и визьор. Връчването на специалния подарък ще стане в емирството по време на откриването на Експо 2020.

  296