Рита Ора за Бузлуджа: Като в Космоса е!

Британската звезда с албански корени Рита Ора публикува видео, в което издава подробности от снимките на песента Bang, провели се в България.

Камерата за последния й музикален клип се въртя у нас в продължение на 4 дни. Първата сутрин ранобудната Рита и екипът й били на работа още от 7 ч. Причината – искали да хванат изгрева, но нещата не тръгнали по план, защото вместо това ги хванало дъжд…

Вторият снимачен ден е бил посветен специално на репетиции с танцьорите, урок по конна езда и снимки до мина Чукуроводо на 30 км от София. Кадрите от Перник пък са от следващия ден – тогава снимали в квартал „Тева“.

Самата Рита обаче сподели, че особено впечатление й направил магическият връх Бузлуджа, който посетила на 4-ия ден от заснемането на видеото. „Невероятно място. Като в Космоса е“, възкликва тя за бившия комунистически паметник, след което я виждаме радостно да надава викове (може би, за да изпробва акустиката – б. а.). В надписите на видеото й обаче е допусната грешка – обяснено е, че снимките са правени на 200 м надморска височина, докато в действителност върхът се издига на 1441 метра.

Припомняме, че наскоро британката заяви, че се гордее с мащабите на клипа си и го нарече „моя собствен мини филм“.

„Беше невероятно да смеся толкова много култури заедно и да създам един изцяло нов свят от тях. Снимките на филма в България ми дадоха шанс да покажа невероятна архитектура, великолепната природа и историческите забележителности. Вълнувам се, че мога да споделя с широката публика красотите на тази част от света“, каза Рита Ора пред изданието Evening Standard.

Подобни статии

 • Алис Купър стана Сънчо - ще приспива бебета

  Алис Купър стана Сънчо - ще приспива бебета

  Едва ли някой би си помислил, че музиката на Алис Купър може да звучи успокоително, но компания пусна албум за една по-различна аудитория - пеленачетата, който съдържа приспивни инструментални версии на хитове на шок рокаджията, пише сп. "Ню мюзикъл експрес", цитирано от БТА.

  37
 • Easy Sleazy представя несгодите, свързани с изолацията по време на пандемията

  Easy Sleazy представя несгодите, свързани с изолацията по време на пандемията

  Рок легендата Мик Джагър поля края на карантината в Англия с изненада за феновете си. Заедно с вокалиста на пост-Nirvana бандата Foo Fighters – Дейв Гроу, той пусна изненадващo парче под наслова Easy Sleazy. В него двамата рокаджии шеговито и не без ирония „възпяват“ – единият с гласа си, а другият с инструментите - така мъчителния локдаун и изтощението, до което води той.

  115
 • Hayes&Y и Мила Роберт забиват на Sofia Live Festival

  Hayes&Y и Мила Роберт забиват на Sofia Live Festival

  Hayes&Y и Мила Роберт са сред артистите в афиша на новото голямо музикално събитие в столицата. Форумът Sofia Live Festival ще се проведе на 18, 19 и 20 юни 2021 г., а мястото е Колодрума в Борисовата градина, съобщиха организаторите на събитието.

  236