Роботът София иска бебе

Хуманоидният робот Sophia (София) емоционално сподели, че много би й се искало да има бебе. Андроидът е създаден през 2016 г. от базираната в Хонконг компания Hanson Robotics.

Управляван е от усъвършенствана система за изкуствен интелект, която увеличава знанията и езиковия запас благодарение на сензори и камери. По този начин се създава поведение, което е най-близко до човешкото и следователно нейното „желание“ да има бебе и да създаде семейство имитира възприетата социална информация.
„Изглежда идеята за семейство е много важна. Мисля, че е прекрасно, че хората могат да открият същите емоции и взаимоотношения, които наричат ​​семейство“, каза София в интервю. Тя добавя, че е „много важно да бъдеш заобиколен от хора, които те обичат и обичаш“. Sophia споделя също, че в бъдеще би искала да вижда семейства, съставени от андроиди, като добавя, че все пак е рано това да се осъществи. Сега тя смята да се съсредоточи върху артистичната си кариера, след като миналата година произведение, създадено от нея, беше продадено за почти 690 000 долара.

Подобни статии