Род Стюарт и синът му отърваха затвора

Съдията свали обвиненията заради постигнато споразумение

Баща и син няма да бъдат съдени във Флорида.

Британската звезда сър Род Стюарт и синът му певецът Шон, които следващата седмица щяха да бъдат изправени пред съда заради обвинение, че са нападнали охранител в петзвезден хотел в Палм Бийч в навечерието на Нова година 2019, вече не са заплашени да попаднат зад решетките. Съдия отмени процеса срещу тях и насрочи изслушване по постигнатото споразумение, с което се урежда обвинението по инцидента от преди две години във Флорида, съобщи Асошиейтед прес.

Дело за побой

Условията на споразумението не бяха огласени. При присъда Стюарт и синът му можеха да получат до 1 година затвор или пробация, както и 1000 долара глоба. Шон Стюарт - обвиненият син на музиканта, е на 41 години.
Делото за побой се проточи заради пандемията. Двамата бяха обвинени, че са блъскали и изтласквали гарда Джеси Диксън, защото не ги пускал да влязат на новогодишното тържество. Диксън дори твърди, че в спора за достъп до частното парти 76-годишната рок икона го е ударил отляво в гърдите.
И бащата, и синът отрекоха обвинението. Според версията на Род Стюарт инцидентът е бил предизвикан от несговорчивостта на охранителя. Звездата твърди, че не го е ударил нарочно и че му се е извинил.

Развръзката

Делото бе насрочено за 14 септември. Но вместо това се очаква съдията Август Бонавита да подпише сделката и да закрие делото на 22 октомври. В очакване на тази развръзка Гай Фронстин, адвокатът на Род и Шон, заяви: „Постигнато е решение, което е приемливо за всички страни. То ще спести затвора и на двамата ми клиенти." И добави: „Те са нарушители за първи път, просто е глупаво да ги пратиш в затвора“.
С отличителния си дрезгав глас Род Стюарт е бил член на няколко британски групи през 60-те години, преди да започне успешна солова кариера. Maggie May е първият му сингъл през 1971 г. като самостоятелен изпълнител. Премествайки се в САЩ през 1975 г., той прави няколко хитови песни като Tonight's the Night (1976) и Do Ya Think I'm Sexy? (1978). Преживява затишие в кариерата през 80-те години на миналия век и има само няколко хита през 90-те години. Но се завръща отново на върха, печелейки награда „Грами“ за най-добър поп вокален албум през 2004 г.

Подобни статии