Родопчанин учи африкански деца на хора и ръченица

Сирачетата изумили Даниел с най-широките си усмивки.

Насред Африка тъмнокожите хлапета играят боси ръченица и талантливо изпълняват „Моя страна, моя България“. Зад всичко това стоят години доброволчески труд на един всеотдаен българин. Даниел Делибашев е от доспатското село Црънча, но трайно е свързал съдбата си с оцеляването на децата в Уганда.

Вместо в богатите европейски държави 39-годишният родопчанин намира щастието близо до екватора – при най-бедните жители на планетата.
Даниел завършва финанси в УНСС и магистратура по банков мениджмънт в НБУ, пише „Марица“. 10 г. работи в банки в София, но имиджът на „сухар“ като банков чиновник не му се нрави. Сбъдва своя отдавнашна мечта и преди 4 г. отива доброволец в сиропиталище в Африка.
Сирачетата го изумили с най-широките усмивки. Удивен е и как те работят без хленч и драми от 3-4-годишни, без да им мине през главата, че са нещастни.
„Точно защото им е труден животът, имат желание да учат – да четат, пишат, смятат. И въпреки че са бедни, започват всеки ден с молитва и благодарност за това, което имат, защото ценят въздуха, водата, живота“, казва Даниел.

Подобни статии