Рогоносци в атака

Пламен и Атанас Бобокови сипят в ефир лъжи срещу Делян Пеевски, доказателства - няма

Говорят си съседи:

Комшу, защо в апартамента на Пешо няма врати?
Е па, защото не може да мине през тях заради рогата...

За някои мъже рогата са срам и ги крият. Други обаче ги възприемат като украса и гордо ги разнасят, закичвайки на тях лъжите си. Към коя категория принадлежат братя Бобокови, е лесно да се предположи. Отговорът вече го знае всеки, причинил си да изгледа фарсовото интервю на Пламен и батко му Атанас в праймтайма на bTV днес.

За хората, забравили кои са тези „герои“, ще припомним, че братята Пламен и Атанас Бобокови са мултимилионерите, влезли в топ 10 на най-богатите бизнесмени у нас с рециклиране на отпадъци. За да сме по-точни – на хиляди тонове боклуци, които според повдигнатото им – на тях и на още близо дузина техни съучастници обвинение, са тровили природата и здравето ни в продължение на години.

По делото са приложени хиляди страници доказателства, а Атанас Бобоков току що бе освободен от ареста срещу рекордната в историята на българското правораздаване гаранция в размер на 2 млн. лева. Което само по себе си ясно говори, че съдиите, гледали мярката, са приели, че все пак данни за негова вина има. При това – явно солидни.

Това не попречи на поредните т.нар. честни бизнесмени на българския преход, веднага след излизането на Старши от ареста, да спазят традицията, наложена вече от събратята им по съдба и други общи дейности и забавления като Цветан Василев, Васил Божков и сие и да дадат 20-минутно интервю в национален ефир с една единствена цел – да се изкарат жертви. И пак по традиция – на корпоративен рейд (по тяхному на „враждебно поглъщане“). От кого? Е как? От Делян Пеевски, разбира се. Депутатът, на когото олигарсите у нас – отново по традиция – свикнаха да приписват всичките си собствени престъпления. Явно с надеждата, че така ще заглушат разкритията на изданията му за аферите им. И ще сложат прът в законодателните му инициативи, целящи да спрат всички тези афери, източващи хазната вече десетилетия.

Че няма хванат в крачка милионер, камо ли олигарх, признал си сам вината, е общоизвестна истина. В този смисъл за зрителите на 20-минутното водевилно TV изхождане на братя Бобокови едва ли е новост пробутването на любимата за всички български крадци защитна теза, че били жертва на набеждаване и опит за кражба.

Не е новост и опитът на братята да изкарат Делян Пеевски за имагинерен поръчител на още по-имагинерна атака срещу тях. Въпреки че депутатът няма нищо общо нито с боклуци, нито с бизнеса с тях, а цялата му дейност да е на светло и лесно проверима, още преди няколко месеца тази измислена теза беше пробутана от Пламен Бобоков в интервю за две други медии, обслужващи подсъдими олигарси. Тогава твърдението беше, че Пеевски ги бил „поръчал“, защото бил придобил основния им конкурент – регистрираната в Долна баня фирма „Елбат“. Лъжата беше разбита на пух и прах от самия управител и собственик на дружеството Димитър Попов, който ясно обяви, че нито познава депутата, нито го е виждал някога на живо и идея си няма защо изобщо го намесват в боклучената афера.

Така, единствената новост в днешното интервю е, че братята продължават да пробутват тази клевета, без дори да си направят труда като едни уважаващи себе си лъжци да изфабрикуват някаква по-реалистично звучаща версия. Различна от отговора в стил „една жена каза“ на настойчивите въпроси какви са им доказателствата. „Имаме си канали! В тази седеммилионна държава на можеш да скриеш нищо“, гордо развя „доказателствата“ си Пламен Бобоков на всички настоявания да извадят поне някакви факти, подкрепящи тезата им. Като мимоходом, за заблуда на противника, разбирай – зрителите, попромени версията. От „поръчител“, Пеевски беше преобразен в участник, който се бил „включил в атаката“.

Факти за нито едно от тези твърдения отново не дадоха. Нито Пламен Бобоков, нито брат му Атанас. По простата причина, че такива няма, защото историята е напълно скалъпена.

На този фон единствената истина, която двамата казаха е, че в България действително нищо не може да се скрие. Пламен Бобоков го знае от личен опит, защото докато брат му лежеше в ареста, освен тоновете доказателства срещу тях, се натрупаха и тонове пикантни подробности за суинг активности, превърнали в баджанаци цяла кохорта олигарси по линия на съпругата му – каталожената манекенка Христина. А виден участник в този сърдечен многоъгълник е бил не друг, а хазартният бос-беглец с 19 обвинения Васил Божков. Нищо, че сега братята се опитват да изкарат приятелството си с него „внушение“. Забавен виц на фона на всичките снимки, запечатали сърдечното им другарство по яхти. И на данните за ВИП клуба за суинг активности.

И като сме на тема вицове, добре е братята да помнят, че рогата са си рога, а не украшение. Лъжите – също. И следващия път може изобщо да не успеят да влязат през вратата на студиото, защото ще са запречени от две страни – хем откъм главата, хем откъм порасналите им носове.

Също така е добре да наблегнат на инициативата, анонсирана от Старши в интервюто в bTV, и наистина да се заемат с подобряване на условията на арестантите и затворниците. Кой знае – това може да се окаже най-перспективната им инвестиция, ако българското правораздаване си свърши работата. Дано само не решат да пренесат и зад решетките афинитета си към суинга. Че в затвора това може да се окаже опасно....

Подобни статии