Румен Радев: Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство, укрепването на държавността остава приоритет

Снимка: БГНЕС Румен Радев

Няма да има промяна в политиката на новото служебно правителство и укрепването на държавността остава основен приоритет, заяви пред журналисти президентът Румен Радев.

На въпрос дали ще има персонални промени или ще преназначи настоящия кабинет, държавният глава каза, че на 16 септември ще представи състава и структурата на новото служебно правителство.
Той изрази надежда това, което е постигнало настоящото служебно правителство и това, което ще направи и следващото, да бъде поето от един редовен кабинет.
Относно предстоящите президентски избори, Радев каза, че неговата кандидатура ще бъде издигната съгласно издадената от ЦИК хронограма.
В отговор на въпрос дали подкрепя евентуална партия на служебните му министри Кирил Петков и Асен Василев, президентът Радев каза, че вече е бил пределно ясен, че подкрепя ценности, а не партии. Ще продължавам да подкрепям ценностите, които изповядват хиляди български социалисти - свобода, солидарност, справедливост, заяви той.
Държавният глава присъства на отбелязването на професионалния празник на пожарникарите. Той честити празника на огнеборците и отбеляза, че това е професия, в която думите саможертва, достойнство, чест и дълг не са празни понятия, а начин на живот.

Подобни статии