Румъния удължи състоянието на тревога в страната с още един месец

Лудовик Орбан

Румънското правителство удължи на днешното си заседание състоянието на тревога, обявено в страната заради пандемията от Ковид-19, съобщи Аджерпрес.

Преди заседанието премиерът Лудовик Орбан заяви, че ще бъде прието решение за удължаване на състоянието на тревога с още един месец от 15 септември.
Правителството също така определи редица мерки по отношение на осъществяването на процеса на гласуване на местните избори на 27 септември и разреши провеждането на предизборни митинги и демонстрации с участието на до 100 души.
Що се отнася до процеса на гласуване, държавният секретар в министерството на вътрешните работи Раед Арафат уточни, че гласоподавателите трябва да отидат с маска в избирателната секция, а ако нямат такава, ще получат на място. Те трябва да свалят маската, за да бъдат идентифицирани от комисията, след което отново да я сложат.
Той добави, че ще бъде задължително дезинфекцирането на ръцете преди влизане в избирателните секции и след излизането от тях.
Мобилната урна ще бъде използвана първо от лицата, които не са заразени с Ковид-19, а накрая ще отиде при тези, които са под карантина или изолация у дома или в болницата, уточни Арафат.

Подобни статии