Русенци не пуснаха Лили Иванова да слезе от сцената, преди да им изпее "Щурче"

Русенци не „пуснаха“ Лили Иванова да си тръгне от сцената, преди да им изпее „Щурче“. Голямата българска певица изнесе грандиозен концерт в сряда вечерта в дунавската ни столица, а многобройната публика в залата „Арена Русе“ си тръгна разчувствана от огромния талант на своята любимка.

Още с идването си в Русе, Лили пусна в личния си фейсбук профил прекрасни снимки от центъра на града с неговите емблеми – Доходното здание и Паметника на свободата. Русенци още си спомнят великолепния концерт, който тя изнесе през 2015 г., който всъщност бе първият в новата зала „Арена“. Тогава не можеше да се намери свободно място, защото освен от Русе пристигнаха почитатели на певицата от цяла Североизточна България. Сега, заради ситуацията с коронавируса, за концерта бяха освободени само няколко сектора, но публиката отново бе многобройна. На музикалното събитие имаше хора от няколко поколения, а младите никак не бяха малко.

Публиката стана на крака, щом Лили се качи на сцената. Тя се появи в елегантен черен блестящ тоалет, който очертаваше стройната й фигура. Още с първите песни от залата започнаха да се чуват одобрителни гласове: „Браво, Лили!“. Публиката истински се разчувства, докато слушаше песента „Присъда“ със затрогващия й текст: „Съдете ме единствено накрая, последната ми дума ще е песен“. Бурно аплодираха и когато Лили запя: „Искам те, забързана сред хората. Искам те във миг на съзерцание...“.

Пред русенската публика Лили Иванова изпълни не само най-популярните си песни, а и нови парчета от последния си миниалбум „Чуй душата ми“. На сцената тя бе с музикантите Ангел Дюлгеров (китари), Огнян Енев (пиано, тромпет и саксофон), Орлин Цветанов (цигулка), Веселин Веселинов-Еко (контрабас и бас китара), Росен Ватев (ударни) и вокалното трио „ЛаТиДа“ (беквокали). Представяйки ги, голямата певица не пропусна да благодари на своя екип, а Веселин Веселинов-Еко нарече басистът на България.

Три пъти Лили Иванова не можа да си тръгне и се върна на сцената, защото русенци бурно я аплодираха и не искаха да се разделят с нея. Тя ги прикани да изпеят заедно „Щурче“, „Детелини“ и „Панаири“ и хората запяха, макар че маските им пречеха.

 

Подобни статии