Русенската полиция помогна на две болници

Photo: МВР Русе

Първите средства от кампанията „Заедно за сигурност и спокойствие", инициирана от служителите на Областната дирекция на МВР в Русе, бяха предадени днес на Белодробната болница и УМБАЛ „Медика“. Това съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Идеята за все още реализиращата се инициатива на служителите от ОДМВР в Русе се роди спонтанно в края на миналата година. Целта бе да се проведе благотворителна кампания, която да подпомогне работата на техните колеги - медиците, с които са на първа линия в условията на ситуацията, породена от COVID-19, както и на пациентите, сред които попадат често хора от медицинския персонал и органите на реда. В допълнение към инициативата, възникна и идеята за изработването на календар за 2021 г., който да бъде даван на дарителите като жест на благодарност за отзивчивостта и съпричастността.

В кампанията освен служители на МВР се включиха народни представители, областният управител на Русе и неговите заместници, кметове на общини, журналисти, служители на други институции, граждани.

Успоредно с кампанията „Заедно за сигурност и спокойствие“ служителите на МВР проведоха още една дарителска инициатива и събраха средства, които бяха предадени на майката на Боби. Момчето пострада при тежка катастрофа, в която загина баща му – началникът на РУ във Ветово главен .инспектор Станислав Станчев.

Подобни статии