Руският нападател Олег Саленко се забърка в коронавирус скандал

Photo: glavcom.ua Олег Саленко

Бившият нападател Олег Саленко, който през 1994-а година подели голмайсторския приз на Световното първенство в САЩ с Христо Стоичков, попадна в доста неприятна ситуация, която отгоре на всичко беше заснета и на видео.

Бившият нападател на Зенит (Санкт Петербург) и на Динамо (Киев) е бил забелязан и заснет край ъгъла на футболно игрище в украинската столица, където ритали два отбора. Той е заподозрян даже в това, че е организирал въпросния мач във време на карантина и забрана за публично събиране на повече от 10 души на едно място.

На мястото пристигнали полицаите, които били придружени от екип на телевизионната програма Контрольор, които пък първи са съобщили как Олег Саленко нарушава правилата на безопасност за здравето на хората.

При забележката, че е забранено да се събират повече от 10 души на едно място с цел ограничаване на разпространението на коронавируса, бившият футболист е започнал да обижда полицаите и репортерката от телевизията. След това той й казал, че тя иска да си спечели слава и известност, като прави репортаж на негов гръб.

Репортерката остана изненадана от подобно обвинение и заяви, че тя няма такова намерение.

"Да, ти! А не аз! На мене име повече не ми трябва. Моето име е достатъчно известно, крещял Саленко.

В същото време ритащите били отпратени всеки да си отива у дома си, както и репортерите напуснали мястото на инцидента.

На Саленко му е съставен протокол за нарушаване на обществения ред, но въпреки това той отказа да се подпише и да си признае вината. В присъствието на свидетели е заведен препис и най-вероятно ще му бъде наложена административна глоба по един или няколко члена от закона.

Олег Саленко е украинец по рождение, но имаше само 1 мач за страната си, когато през 1993-а година получи разрешение от ФИФА и заигра за Русия. За Сборная има само 8 мача и 6 отбелязани гола в тях. Но името му влезе завинаги в историята на световния футбол, след като наниза 4 гола в мача Русия- Камерун и общо с 5 попадения, колкото имаше и българската звезда Христо Стоичков, взе Златната обувка на Мондиала в САЩ.

Иначе кариерата му е минала през испанските Логронес и Валенсия, Кордоба, както и за Глазгоу Рейнджърс (Шотландия) и Погон (Шчечин, Полша).

Подобни статии