Руслан Мъйнов купи къщата на Кольо Музиканта в Арбанаси

Комикът наддава в таен търг за два съседни парцела

Снимка: Супер имоти Къщата на комика се намира в най-високата точка на селото.

Известният актьор и певец Руслан Мъйнов си е купил къща в Арбанаси, обяви кметът на селото Тошо Кръстев.

„Тя е построена от известния търновец Кольо Музиканта, който я е вдигнал с пари, изкарани от гурбет в чужбина. После е теглил кредит и не е могъл да го погаси, затова се наложило банката да я продаде. Именно от новия купувач я е взел Руслан“, разказа Кръстев.

Комикът е избрал мястото, тъй като е тихо и спокойно, но още не знае какво ще го прави. Първоначално ще бъде вила, в която ще идва от време на време да си почива, а по-нататък може да я направи и къща за гости по примера на колегата си от фолка Милко Калайджиев. Тя се намира в бившата вилна зона на Арбанаси, която е запустяла и до нея се стига само по един черен път и наоколо няма никакви други постройки. Имотът е в най-високата точка на селото, което има статут и на архитектурен резерват.

Неотдавна обаче Мъйнов е депозирал молба в Община Велико Търново за закупуване на още два имота от близо декар, които са разположени в съседство с неговите. Зелена светлина за сделката е дал и местният кмет Тошо Кръстев. Руслан Мъйнов се надява да получи два общински терена с площ съответно 799 кв. м и 288 кв. м в местността Странджата, която се намира вдясно на предела край пътя от старата столица към Горна Оряховица. От тук започва и вилната зона на железничарския град, припомня „Борба“.

Лицензиран оценител е дал 17 хиляди лева начална цена за първия имот и малко над 4 хилядарки за втория. По закон всеки желаещ да вземе общинска собственост трябва да се яви на търг или конкурс, не може да разчита на директно придобиване. Така Мъйнов ще трябва да наддава в процедура, която организира Община Велико Търново, а кметът Даниел Панов вече е наредил тя да се подготви, показа проверка на „Борба“.

Подобни статии