Ръкостисканията, прегръдките и подстрижките са приемани за даденост преди карантината

Ръкостисканията, прегръдките и подстрижките са сред нещата, които хората са приемали за даденост преди карантината заради коронавирусната пандемия, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Целта на допитването, осъществено от Уан Пол по поръчка на "Пица Експрес", е била да установи какво липсва на британците, докато страната се бори с пандемията. Резултатите показват, че хората сега повече отпреди оценяват широколентовите си услуги, посещенията на кино и дори работните си срещи.

Ръкостискането, прегръдката, подстрижката и влизането направо в супермаркета са сред нещата, които по-рано поданиците на Нейно Величество са приемали за даденост. Проучването, обхванало 2000 души, показва, че повечето от тях вече няма да подценяват стойността им.

Над една трета от анкетираните (37 процента) признават, че не са допускали колко ще им липсва ходенето на кино. Една четвърт от участниците в допитването дори копнеят за работните си срещи. Половината от тях сега осъзнават, че са приемали за даденост и импровизираните срещи за хапване и пийване с приятели и близки.

"Ограничителните мерки от известно време са част от живота ни. На моменти ни е трудно да си припомним какво беше преди, когато можехме просто да позвъним на приятел и без предварително планиране да излезем да хапнем и пийнем с него. Резултатите от проучването показват, че за съжаление най-често сме приемали за даденост времето, прекарано с любимите ни хора", казват от "Пица Експрес".

Допитването установява още, че всеки пети възрастен, принуден да води всекидневни видео разговори, е започнал да цени повече широколентовата си връзка.

Около една пета от анкетираните казват, че преди локдауна са приемали фризьора си за даденост. Приблизително същият процент хора признават, че не са оценявали достатъчно учителите на децата им.

В резултат на това три четвърти от участниците в допитването казват, че карантината ги е накарала да ценят повече малките неща в живота.

Близо 90 процента от анкетираните споделят, че когато пандемията приключи и животът се нормализира, ще продължат да ценят високо кратките моменти на щастие.

Подобни статии