Сакскобургготски, след като осъди България в Страсбург: Бих посъветвал днешните депутати да мислят за България преди всичко

Бих посъветвал днешните депутати да мислят за България преди всичко. Това заяви Симеон Сакскобургготски след освещаването на дворцовия параклис във Врана. "Едно нещо е да се защитава човек и да държи на правото, а друго е да съди България и никой да не си позволява такава работа, защото ако някой е дал нещо за България, мисля, че съм аз. Така че, да не бързат веднага с такива намерения и изказвания. А, като му дойде времето, ще се произнеса и за решението, защото това са 52 страници, 12 години са проверили всичко това съда в Страсбург, така че ще трябва вече да се обсъди и както самият съд предлага - 6-месечен период, за да се договорим с държавата. Но, намирам, че е много грозно след всичко, което изтърпях тези 12 години, от лишенията, които ми наложиха изцяло несправедливо, да се говорят такива работи", каза Сакскобургготски, след като преди дни стана ясно, че е осъдил България в Страсбург.

В коментар на политическата ситуация у нас и предстоящите трети избори за парламент, той заяви, че е нормално след избори да има правителство. "И да се надяваме, както във всички други страни, всеки да поотсъпи малко, да погледнем на нещата по един прагматичен, реалистичен начин и да бъде за добро на всички", добави той.

Подобни статии