СДС се загрижи за бизнеса, отхвърля идеята за увеличение на максималния осигурителен доход

СДС категорично не приема идеята на бъдещата четворна коалиция за увеличение на максималния осигурителен доход.Това се казва в съобщение на пресцентъра на партията.

Да повишиш размера му, особено в условия на криза, означава да отнемеш едно от малкото предимства на българския бизнес, да смачкаш допълнително конкурентоспособността на българските фирми, които и без това са на опашката в ЕС, се посочва като мотиви.
Според синята централа такава стъпка би означавала също обезсърчаване на най-предприемчивите и най-инициативните, които плащат най-високите вноски и поемат най-голямата тежест и към момента.
Означава също и да принудиш висококвалифицирани специалисти, които са останали или са се върнали в България заради високите заплати в техния сектор, да потърсят работа в чужбина.
Затова от СДС се обявяват категорично в подкрепа на декларацията на IT-сектора за запазване на максималния осигурителен доход на 3000 лева. "Родният бизнес има нужда от подкрепа, а не от допълнителни затрудения. Носителите на промяната би трябвало да са наясно с това", се посочва в текста.
Промяната вече е ясна - започна с увеличение на осигурителната тежест, дали ще са доволни хората, които ги подкрепиха, завършва декларацията на партията.

Подобни статии