Семейства на жертви от фестивала "Астроуърлд" не приеха Травис Скот да плати погребенията на близките им

Семейства на жертви на блъсканицата на фестивала "Астроуърлд", при която загинаха десет души, са отказали предложението на рапъра Травис Скот да поеме разходите по погребенията на техните близки, съобщи Асошиейтед прес.

Адвокатите на семействата на четири от жертвите съобщиха, че са получили писмо от адвоката на Скот с предложението. Един от тях отбеляза, че според него предложението за покриване на разходите по погребенията е опит от страна на Скот да смекчи реакциите на засегнатите и общественото мнение.
Скот и организаторите на фестивала са обект на разследване от полицията в Хюстън. Десетки дела са заведени от пострадали срещу рапъра и продуцентите на фестивала.

Подобни статии

 • Поканиха Иванка Тръмп да свидетелства за щурма срещу Конгреса на САЩ

  Поканиха Иванка Тръмп да свидетелства за щурма срещу Конгреса на САЩ

  Иванка Тръмп, дъщерята на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, бе поканена да свидетелства пред парламентарната комисия, разследваща щурма срещу Капитолия на 6 януари миналата година. Призовката към нея цели да изясни каква роля е изиграл Тръмп в атаката срещу Конгреса, предадоха световните агенции.

  156
 • САЩ обвини Русия, че е спонсор на тероризма

  САЩ обвини Русия, че е спонсор на тероризма

  Републиканецът Джим Банкс представи нов проект за ограничителни мерки срещу Русия, съобщи уебсайтът на Конгреса на САЩ. Документът е представен за разглеждане е подкрепен от още 38 конгресмени. Според вестник "Вашингтон пост" той е наречен "Акт за привличане на Путин под отговорност" и включва следните точки:

  145
 • 100-милионен Египет увеличава минималната работна заплата

  100-милионен Египет увеличава минималната работна заплата

  Президентът на Египет Абдел Фатах ас Сиси издаде директива за увеличаване на минималната месечна работна заплата в публичния сектор от 2400 на 2700 египетски паунда (172 долара), съобщи в. "Ал Ахрам". Стъпката беше предприета по време на среща с премиера Мостафа Мадбули и част от министрите за обсъждане на проектобюджета на държавата за данъчната 2022/2023 година. През март м.г. минималната заплата беше вдигната от 2000 на 2400 египетски паунда (152 долара), а пенсиите бяха повишени с 13 процента.

  101