Сена мечтал да кара за Ферари

Айртон Сена

Сестрата на легендарния пилот Айртон Сена Вивиан разкри, че той е имал мечта да кара за Ферари. За жалост той загива преди 26 години след катастрофа на пистата „Имола“.

„Винаги ми е казвал, че иска да кара за Ферари. А ако беше жив, щеше да е замесен в спорта или с отбор, или като бизнесмен. Щеше и да е в Бразилия често, обичаше да ходи в местността Ангреа дос Рейс, да стои в гората, казваше, че това го зарежда. Той притежаваше неща, които липсват на бразилците сега. Беше наясно, че не става само с талант, а трябват дисциплина и постоянство. А това не важи за много бразилци“, сподели Вивиан.

Според нея, ако беше жив, Айртон сега щеше да е шеф на отбор подобно на Ники Лауда.

Подобни статии

 • Фернандо Алонсо ще помага на

  Фернандо Алонсо ще помага на "Рено" още през този сезон

  Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо заяви, че се надява да присъства на някои състезания тази година, за да помогне на "Рено" с "всичко, от което може да се нуждаят" преди завръщането му във Формула 1 през 2021 година.

  420
 • Райконен стана най-опитният пилот

  Райконен стана най-опитният пилот

  Кими Райконен (Фин) вече е най-опитният пилот в историята на Формула 1. По време на Гран при Испания или по-точно в 37-ата обиколка Ледения навъртя своя 83 846 състезателен километър, с което изпревари досегашния първенец Фернандо Алонсо (Исп). Дистанцията, която финландецът е изминал, състезавайки се във Формула 1, е достатъчна той да направи повече от две пълни обиколки на Земята, чиято дължина е 40 074 километра.

  162