Сериалът по "Властелинът на пръстените" излиза през септември 2022 година

Мултимилионната телевизионна версия на "Властелинът на пръстените" на "Амазон" ще излезе на екран през септември 2022 г., предаде Ройтерс, позовавайки се на "Амазон Стюдиос".

От стрийминг платформата Амазон Прайм Видео съобщиха, че снимките за първия сезон на поредицата са приключили в Нова Зеландия и публикуваха първи официален кадър от сериала.
"Пътешествието започва на 2 септември 2022 г. с премиерата на нашата поредица "Властелинът на пръстените" по Амазон Прайм Видео", се посочва в изявлението, направено от Дженифър Салке, президент на "Амазон Стюдиос".
Говори се, че компания "Амазон" е похарчила около 465 милиона долара за първия сезон на поредицата. Очаква се да бъдат заснети пет сезона на сериала, което го прави един от най-скъпите в телевизионната история. Според прессъобщението епизодите от първия сезон ще бъдат излъчвани веднъж седмично.
Ситуиран в Средната земя, сериалът ще отведе зрителите на непознати приключения, предшестващи с хилядолетия събитията, описани в книгите "Хобит: Билбо Бегинс или до там и обратно" и "Властелинът на пръстените" на писателя Дж. Р. Р. Толкин.
Актьорският състав на поредицата включва британските актьори Робърт Арамайо и Джоузеф Моули, познати с ролите си в хитовата фентъзи поредица "Игра на тронове", британския театрален актьор Оуейн Артър, британско-иранската актриса Назанин Бониади, австралийския актьор Том Бъдж, британската актриса Морфид Кларк, словашко-американската актриса Ема Хорват и други. /ЕХ/

 

Подобни статии