Северна Македония е в еуфория, комшиите се класираха за Евро 2020!

Изстрадалите български фенове ще може да викат за братята от Вардара, изстрадалите родни футболисти пак ще гледат мачовете по телевизора

Северна Македония постигна най-големия си футболен успех. Съседите ни ще играят за пръв път в своята история на голям форум - европейското първенство. Тимът си осигури участие на Евро 2020, след като в решителния плейоф в Лигата на нациите победи Грузия с 1:0 в Тбилиси.

Емблемата на македонския футбол Горан Пандев реализира единственото попадение в 56-ата минута и така изпрати "червените рисове" в Група С на Евро 2020, където са тимовете на Холандия, Украйна и Австрия.

Веднага след успеха всички в съседната ни държава полудяха от радост, като хиляди излязоха по улиците. Всички играчи, треньори и целият щаб на националния отбор на Северна Македония ще получат по 10 хиляди евро за историческото класиране. Премията идва след решение на премиера Зоран Заев, който нарече футболистите национални герои. Празненствата в западната ни съседка продължиха цяла нощ, като се разминаха без арестувани и ранени.

Подобни статии