Шаямалан ни вкарва в капана на времето

Снимка: ЮНИВЪРСЪЛ/ФОРУМ ФИЛМ БЪЛГАРИЯ Райският плаж се оказва адски кошмар.

За премиерната от днес по кината мистерия „В капана на времето“ на човек му трябва да знае две неща – заглавието на филма и най-важното - дело е на М. Найт Шаямалан.

Авторът на мистерии, като „Шесто чувство“, „Следите“, „Слото“, „Явлението“, „Жената от водата“, „Неуязвимият“ и др., отново ни поднася перфектния трилър.

За дълго планираната си ваканция младо семейство се отправя на пътешествие към усамотен тропически плаж, който случайно откриват в интернет. Мястото е повече от невероятно красиво и сякаш изглежда като девствено райско кътче. Но макар не толкова безлюдно, колкото са се надявали, предлага идилия отвъд най-смелите им мечти. С напредване на времето обаче става ясно, че райското кътче крие ужасяваща тайна. По някакъв необясним начин всичко, което се намира на плажа, остарява неимоверно бързо, като целият живот на хората се съкращава до един-единствен ден и никой от тях не е способен да си тръгне от брега. Семейството има на разположение само няколко часа да разкрие мистерията и да успее да се спаси, преди да е станало твърде късно. Отговорът е в типичния стил на Шаямалан – шокиращ, изненадващ и игра с абсолютните предели на времето и пространството.

Участват Гаел Гарсия Бернал, Вики Крипс, Руфъс Сюъл и др.

Подобни статии