Шеф Ангелов разпуска с бойни изкуства

Шеф Ангелов никога не прави компромиси в кухнята

Известният кулинар Виктор Ангелов е колоритна личност с множество любопитни хобита. Готвачът е популярен със своята страст да колекционира ретро автомобили. Интересът му не се ограничава до конкретни марки – сам казва, че уникалните линии и неповторимите форми носят духа на време, навяващо му скъпи спомени.

Сред любимите му занимания, останали скрити от широката публика, се нареждат  още разходките до непознати дестинации, бойните изкуства, които практикува, и прочитът на стойностни книги. Водещо заглавие в личната му класация е „21 урока за 21 век“ на Ювал Ноа Харари.

В надпреварата „Хелс Китчън“ зрителите наблюдават един строг и взискателен шеф, готов на всичко, за да подбере най-добрия кадър. Истината е, че в живота нещата не стоят по-различно. Да търси максимума, е нещо като неписано правило в живота на Виктор, който е свикнал да предизвиква сам себе си, търсейки удовлетворение. В момента навлиза в третия сезон на формата. „Искрено вярвам, че участниците са си „написали домашното“ и са готови да положат безрезервни усилия в пътя към победата“, казва шеф Ангелов. За шоуто, демонстриращо реалната атмосфера, ситуации, комуникация и настроения в професионалната кухня, залага на отворена кухня, тоест гостите наблюдават случващото се, като това далеч не е случайно. „Отворената кухня е висшата форма на доверие между готвача и гостите! Възпитаващият ефект е другото положително качество, изграждащо дисциплина, естетика и хигиенни навици в готвачите. Възможността на гостите да наблюдават директно приготвянето на храната прави преживяването за всички още по-вълнуващо и запомнящо се“, допълва той. Предаването, превърнало се в абсолютен фаворит, предизвика редица коментира в социалните мрежи още по време на първия си сезон, много често един и същ въпрос вълнува зрителя, а именно – ще срещнем ли чужденци във формата? „В кухнята всички говорим един език, изповядваме една философия – моята (смее се), и имаме обща цел! В този смисъл всички сме при равни условия и националността е без значение, освен че внася допълнителна колоритност“, откровен е любимият готвач, решил да остави изненадите за накрая.

Шеф Ангелов не разполага с много свободно време, но смята, че е намерил баланса в съчетанието на личните и професионалните си ангажименти. „Ако максимата гласи, че свободният човек се стреми към съвършенство, то балансът със сигурност е част от него. Старая се да постигам мечтите си, без да обиждам и ощетявам околните! Работата ми определя  личността ми и не смятам, че мога и трябва да ги разграничавам“, коментира известният кулинар. „Работя, спортувам, грижа се за семейството си... Чета книги, които провокират въпроси и дават отговори като  „21 урока за 21 век“. Обичам да пътувам със семейството си и с приятели. Това е чудесна възможност да се наслаждавам на хобито си - ретро автомобилите. Наблюдателен съм и успявам да видя красивото във всичко.  Една от най-скорошните ми изненади беше с. Валевци, място с добра енергия, мили хора и чудесна храна“, споделя Виктор, който често се отървава от натрупаното напрежение в залата за тренировки. В миналото е определял ретро моделите, особено тези с марка „Мерцедес“, като красиви, но същевременно несъвършени, нещо, което иска постоянна грижа и индивидуален подход, точно като нас – хората.

Любовната история на Виктор и жена му Наталия прилича на онези от приказките, познават се от ранна детска възраст – успели са да се намерят, след което преоткрият – и не спират. Именно на половинката в тяхната връзка се свързва  мотивацията, подкрепата и усещането, че някой, някъде се надява на успеха ти. 

 „Аз съм готвач повече от 27 години, главен готвач близо 20 години. Кариерата ми ме научи, че визията и дисциплината са 90% от успеха. За да постигаш успехи, трябва да си концентриран! Ако някой иска да се вживява в ролята на хленчещ лигльо само защото не е до полата на майка си или жена си за 3 месеца, значи е сбъркал формата! Това е най-зрелищното  кулинарно състезание за професионални готвачи в света и очаквам от всички участници да са на ниво. Изпитвам най-голямо уважение към всеки един от участниците, от първите тръгнали си до победителите. Това са хора, които вместо да сочат с пръст от разстояние, са събрали сили и вяра в себе си да участват и да се самопредизвикат. Винаги ми е приятно, когато се видим или чуем с колегите“, споделя Виктор.

Подобни статии