Шиниъд О'Конър обвини Ирландия за смъртта на сина си

Певицата Шиниъд О’Конър обвини Ирландия за самоубийството на 17-годишния си син Шейн. Публикации на тази тема се появиха в нейния профил в социалната мрежа Туитър.

Освен ирландската държава като цяло изпълнителката смята за отговорни за трагедията местната социална служба за защита на децата Tusla и системата на здравеопазване в страната.

Звездата се обръща съм подрастващите и ги уверява, че самоубийството не е решение и няма да им донесе покой. Тя заявява също, че под надзора на Tusla ежедневно умират деца и Шейн е станал едно от тях. „Дано Бог прости на ирландската държава, защото яз никога няма да направя това“, казва се в една от публикациите на О’Конър.

По думите й, местните служби лъжат и отказват да поемат отговорност за смъртта на сина й. При това, както твърди певицата, Шейн е научил какви са методите за самоубийство по време на пребиваването си в държавна психиатрична болница. Той попаднал там, след като станали известни прощалните му предсмъртни записки, в които планирал и погребението си. По-късно обаче младежът бил изписан, като от болницата заявили, че „планирането на погребения по нищо не се различава от планирането на сватби“.

Шиниъд О’Конър съобщи за смъртта на 17-годишния Шейн на 8 януари. Два дни по-рано тя бе написала, че синът й е изчезнал.

Подобни статии