Шофьор стана най-възрастният студент

Шофьор стана най-възрастният студент

Христо Шопов от Севлиево

78-годишен мъж се записа за студент във Великотърновския университет и стана най-възрастният първокурсник за учебната 2021-2022 г. Христо Шопов е от Севлиево и се занимава с международен транспорт. Той ще изучава право, платено, в задочна форма на обучение.

Споделя, че в работата често му се налага да прибягва до адвокатски услуги, които са твърде скъпи. За да си спести част от големите разходи, мъжът решил самият той да придобие юридически познания и правоспособност и сам да си решава проблемите. Христо Шопов обяснява, че е избрал да учи във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”, тъй като знае, че вузът се ползва със славата на един от най-добрите в България, предлагащ качествено образование. От ръководството на ВТУ му пожелават много здраве и успешно учение и дипломиране.

Оттам обявиха още, че тази година класирането ще се извърши на два етапа: първо класиране на 6 юли и второ класиране на 13 юли. Записването за първото класиране е в дните от 7 до 9 юли, а във второ класиране от 14 до 16 юли. Неприетите на първо класиране автоматично участват във второто класиране, без да е необходимо да заявяват това писмено. Записването става само в ректората на ВТУ, като студентите е необходимо да притежават: диплома за средно образование – оригинал и копие, лична карта, три снимки, квитанция за платена семестриална такса.

Подобни статии