Шон Конъри цъфна с папийонка във Варна

Снимка: Фейсбук Цветан Атанасов с фигурата на Конъри в дома си

Шон Конъри се появи на морето у нас и народът с ентусиазъм започна да си прави селфи с него. Разбира се, става въпрос за восъчната фигура на легендата, която вече е една от големите атракции на Варна. Тя е запазила спомена за актьора, който издъхна миналата година на 90. А тази восъчна фигура определено е една от най-добрите на сър Шон Конъри, правени някога. „Като жив е!“ и „Не можеш да го разпознаеш от оригинала“, бяха първите коментари на феновете.

Шон Конъри във варненския Музей на восъчните фигури е с папийонка и стилен ретро костюм, като излязъл от екшъна с Катрин Зита-Джоунс „Клопка“ от 1999 г. Иначе фигурата му се появява точно преди премиерата на юбилейния 25-и филм за Джеймс Бонд (който този път е с Даниъл Крейг). Конъри обаче създаде легендата за агент 007, играейки в шест филма от поредицата - „Доктор Но“, „От Русия с любов“, „007: Голдфингър“, „Операция „Мълния“, „Човек живее само два пъти“, „Диамантите са вечни“. Той се снима в ролята на Бонд и седми път за „Никога не казвай никога“, но филмът не е в официалната поредица за 007, защото е правен от други продуценти. Конъри обаче е смятан за най-добрия в тази роля. А освен това прави и поредица от образи, които са приемани днес за култови и класически в киното – във филмите „Най-дългият ден“, „Бунтът на обречените“, „Убийство в Ориент експрес“, „Големият влаков обир“, „Бандити на времето“, „На лов за Червения октомври“, „Шотландски боец II”, “Изгряващо слънце“, „Първият рицар“, „Скалата“ и редица други.

Цветан Атанасов, собственикът на восъчния музей, си пусна видео в социалните мрежи как, преди да закара фигурата на Шон Конъри в експозицията, я е сложил в двора си. Там обещава да изпуши една пура заедно с легендата.

В музея фигурата на Конъри ще е до тези на Антъни Джошуа, Кобрата, Путин, Тодор Живков, Ескобар, Леонардо ди Каприо и др.

Подобни статии