"Шоуто на Сюзан" започва в Сатирата

"Шоуто на Сюзан" от Питър Куилтър е най-новото заглавие от афиша на Сатирата, съобщават от театъра. Премиерата на този моноспектакъл на актрисата Маргарита Хлебарова е на 22 октомври.

"Ако искаш нещо наистина, с цялото си сърце и душа, и не се отказваш, то ще се случи, ще ти се даде. Вярваш ли в това? Човек живее, живее и не знае всъщност защо. Понякога мечтите се реализират, но в повечето случаи - не. Така ли е? Искаш, мечтаеш, но светлото не идва. Оплел си се в баналността на ежедневието и не поглеждаш в себе си, не чуваш истинския си глас отвътре. Задължения, грижи, притеснения, болки от липса на това и онова, липса на добрина и нежност. Сиво. Липсва ти обич. Няма я радостта. Сам. Сама. Самотата е бряг, но къде е хоризонтът? Кого да обикнеш? А и въобще има ли копнеж и страст у някого към теб? Има, но си го пропуснал/пропуснала, разминал/разминала си се, или просто не си се решил/решила да протегнеш ръка. Младостта отлита и се случва, иска ти се да преживееш хубавите дни, нощи или мигове от тогава, от преди. Когато си бил/била на двайсет, на двайсет и пет или... няма значение точно на колко си бил/била". Така режисьорът описва атмосферата на спектакъла през "мислите" на Сюзан.
"Такава е и нашата Сюзан. С тези мисли. С тези чувства като нашите. Затова направихме спектакъл за нея", обобщава Николай Ламбрев-Михайловски.
Сценографията и костюмите са на Чайка Петрушева, а мултимедията - на Слави Георгиев.

Подобни статии

 • Първият професионален театър у нас - пловдивският, отбелязва 140 години с представлението

  Първият професионален театър у нас - пловдивският, отбелязва 140 години с представлението "Коприна"

  Първият професионален театър у нас - пловдивският, е създаден по настояване на гражданите с решение на Областния съвет на 11 декември 1881 година. Вече Драматичен театър "Н. О. Масалитинов" - Пловдив, той ще отбележи 140-ата си годишнина със специално подготвено представление "Коприна" - по романа на Алесандро Барико, по драматизация на Александър Секулов и с режисьор Диана Добрева. Театърът носи името на смятания за родоначалник на съвременната театрална школа в България артист и режисьор Николай Масалитинов. Годишнината, работата на театъра по време на пандемията и мястото на фестивала "Сцена на кръстопът" в нея, са част от темите, които директорът на театъра Кръстьо Кръстев коментира за БТА.

  130
 • Класика в танцовия театър гостува за първи път у нас

  Класика в танцовия театър гостува за първи път у нас

  В центъра на действието в "Алея на космонавтите" е поставен диванът в хола на панелен апартамент в Берлин-Марцан. Чувствата и двигателните импулси на едно семейство от три поколения се натрупват тук в несигурна близост, могат само да бъдат погребани в летаргия или да бъдат изложени на обратната връзка с тесния им живот. Това разказват от "Гьоте институт" по повод предстоящата премиера и първо гостуване на трупата на Саша Валц у нас.

  102