Ще купуваме лотарийни билети от вендинг автомати

Българският спортен тотализатор ще може да пусне пунктове за самообслужване за числови лотарийни игри и момента лотария. Това става ясно от промени, внесени от председателката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова и група депутати, в Закона за хазарта за второ четене.

Предвиждат се и мерки да не се допуска да използват автоматите лица до 18-годишна възраст. На всяко устройство за самообслужване на видно място ще се поставя надпис, който да гласи, че използването му е забранено за непълнолетни. Отделно, за да може да ползва устройството, клиентът ще трябва да сканира документа си за самоличност.

С новото предложение за второ четене се изменя и първоначално внесения текст как ще се разпределят постъпленията на БСТ. Предлага се постъпленията от хазартни игри, организирани от БСТ след данъчно облагане и приспадане на разходите и изплатените печалби да се използват за физическо възпитание и спорт, за ремонт и обновяване на спортни съоръжения в държавните и общински училища и за дейности, финансирани от фонд „Култура“.

Предвидено е средствата, както за фонд „Култура“, така и за училищата, да са не по-малко от 10 на сто от планираните приходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта от хазартни игри. Подобни предложения прави за второ четене и шефът на комисията по култура в парламента Вежди Рашидов.

Подобни статии

 • Удължиха извънредната обстановка до края на юли

  Удължиха извънредната обстановка до края на юли

  Ивънредната обстановка, която трябваше да приключи на 15 юли ще бъде удължена до края на месеца. Това обяви здравният министър Кирил Ананиев по време на брифинг. На него присъстваха още председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор д-р Венцислав Мутафчийски, главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов и шефът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

  72
 • Обсъждат проекта за гората на Црънча, която бе спасена с дарение на Делян Пеевски

  Обсъждат проекта за гората на Црънча, която бе спасена с дарение на Делян Пеевски

  Обсъждат готовият проект за гората на Црънча, която става парк след дарение на депутата Делян Пеевски. Срещата е между главният архитект на Пазарджик, служители на общината и кмета на селото Ангел Руков, предаде Канал 3.

  34