Симба и Косара се сдобиха с лъвска армия от плюшени играчки

Палавниците от Варненския зоопарк вече хапват кълцано месо

С армия от плюшени играчки се сдобиха лъвчетата Симба и Косара от Варненския зоопарк. Малките котета вече се забавляват с мечета, маймуни, патета и овце.

„Симба и Косара благодарят на всички хора с добри сърца, които донесоха и продължават да носят играчки за тях“, пишат от варненския зоопарк. Преди седмица управата му излезе с призив: „Ако някой от вас има запазена голяма плюшена играчка и иска да я подари на нашите бебета, може да я остави на касата“ (виж тук).

Малките палавници растат с всеки изминал ден. Отскоро и менюто им е разнообразено. Лъвчетата хапват ситно накълцано месо от купички. Доскоро те се храниха само от шише с биберон като истински бебета. Храната им представляваше смес от адаптирано мляко, бульон и накълцано месо. Само за седмица Косара и Симба са наддали по един килограм, като вече са съответно 7,350 кг и 7,600 кг. Освен това малките лъвчета получават добавки и витамини съобразно теглото им.

Котетата са родени на 4 юли в зоопарка в Благоевград. Появата им на бял свят изненадала всички, защото майка им приемала противозачатъчни. Малките едва не загинаха след раждането си в благоевградския зоопарк. Братчето и сестричето оцелели първите дни без мляко, тъй като лъвицата не проявила майчински инстинкт към тях. Симба и Косара дълго време бяха лекувани в столична клиника, а след укрепването им бяха преместени във варненския зоопарк, откъдето са баба им и дядо им.

Подобни статии