Симеон Сакскобургготски: Да се сменява Конституцията е нещо по-тежко, но всъщност винаги има място и възможности

Дано кампанията да бъде градивна, а не деструктивна, с компромати, защото не води до нищо добро, а излага всеки един. Това каза бившият министър-председател Симеон Сакскобургготски преди началото на Шестнадесетата световна среща на българските медии, организирана от БТА.

На въпрос относно участието на българите с двойно гражданство в политиката и необходимостта от промяна в Конституцията, царят коментира, че ако човек има двойно гражданство, съвсем нормално е да го съобщи или да се съобрази с това. "Аз помня, когато за моето уж гражданство тогава се обадихме в Испания и министерството на правосъдието каза, че въобще не съм съществувал за тях", каза Сакскобургготски. Бившият премиер допълни, че в един глобализиран свят и тук в Европейския съюз заслужава да се помисли, "да се сменява Конституцията е нещо по-тежко, но всъщност винаги има място и възможности за подобряване или осъвременяване".

Симеон Сакскобургготски изрази надежда да има правителство след изборите, защото е толкова важно в такъв момент с много теми, които предстоят, и най-вече и известни кризи, и би било редно. Той посочи, че винаги трябва да се оглеждаме и какво се случва в други страни. "Не сме единствената, не сме изключение. Така че черпим поука и от това, което става вън", коментира той.

"Медии и истина" е темата срещата. На откриването й днес присъстваха министърът на външните работи Светлан Стоев, министърът на образованието и науката Николай Денков, Неврокопският митрополит Серафим, епископ Евлогий - игумен на Рилската света обител, Петър Паунов - кмет на Кюстендил и др.

Подобни статии