Симона Загорова става преподавател, отваря собствена школа

Малката Галина е музикално бебе, наследила е таланта на семейството, споделя певицата

Симона Загорова

Поп дивата Симона Загорова, която тази година стана майка на първородна рожба, сюрпризира почитателите си и със смело начинание в професионален план. Тя обяви, че открива музикална академия, в която ще преподава на деца и на пораснали таланти, които искат да се развиват по пътя на музиката.

Пред „Телеграф“ Симона разкри, че школата е нейна мечта от много дълго време.

„След като завърших висшето си образование със специалност „Музика“, вече имам право да преподавам. Това ми е мечта от много време, винаги съм искала да се занимавам и с нещо друго, свързано с музика, различно от пеенето, да помогна на деца и на по-големи хора – да се занимавам с пеене, но под друга форма. Много исках да го направя и сега дойде правилното време“, с усмивка споделя чаровницата.

Талантът и школовката на Симона не са изненада за никого, тъй като тя е наследила целия музикален талант от майка си - примата на фолка Глория, и татко си -  хитовия композитор Илия Загоров. Уроците Симона ще преподава в семейното студио в столицата, но има опция и за желаещите извън страната.

„Ще преподавам в нашето студио, в което от доста години много изпълнители записват. Там се раждат много хитове – хубави песни, това място има страхотна енергия за много успехи и много музика. Много се радвам, че там ще се преподават уроците за тези, които са от София. За тези, които не са, ще бъдат онлайн – това е важно да се уточни, защото има много въпроси от хората, които не са от столицата“, допълва Загорова. Няма възрастова граница. Малки деца, тинейджъри и по-възрастни, които имат нужда от помощ и подкрепа, може да я намерите.

Симона приема школата като още една стъпка в развитието си не само като творец, а и като личност. „Освен професионално развитие развитие и като човек, това те изгражда по един по-различен начин – да можеш да изслушваш, да даваш не само технически съвети за пеенето, а и психологически... да имат повече увереност на сцената. Талантливите хора да намират правилните съвети, за да постигнат още по-добри резултати. Смятам, че има хора, които искат по-професионално да се развиват. Има и такива, които просто искат да го направят   за удоволствие, нещо, което ги радва и биха искали да видят нещата „от кухнята“, както се казва“, казва още певицата. Родителите й също я подкрепят за взетото решение.

„Заедно с мен и моите родители искаха да получа такова образование. Радвам се, че успях да завърша бакалавър и магистър точно тази специалност. Те отдавна искаха да се занимавам с това, да направя своя школа. Радвам се, че се получи, и те са много щастливи от този факт“, категорична е звездната наследница.

Талантливата брюнетка е напълно убедена, че без проблем ще съчетава кариерата, школата и грижите за бебе Галина. „При нас винаги е било интересно, занимавали сме се с много неща едновременно. Галина е много музикална, нищо чудно да я взема на някои уроци (смее се). Харесва музиката и мисля, че нещата могат да се съчетаят. Уроците ще са по 5-6 часа, имам хора, които ще ми помагат – родителите ми, родителите на Даниел, всички се включваме в общата кауза да вървим напред и да се справяме с всички задължения“, смята Симона.

Малката Галина определено няма как да избяга от таланта на семейството. „Тя все още е мъничка, не мога да преценя добре, но чуе ли музика, много се радва, усмихва се, удря детския барабан. Ритъмът, мелодиите много я грабват и нищо чудно да вземе певческия талант на музикалната ни рода. Баща й не може да пее, прави го фалшиво, дано не се падне на него. Всички останали пеят вярно и мисля, че ще стане певица“, смее се гордата майка и допълава: „Да си майка, е най-хубавото нещо, което ми се е случвало досега – да видиш в детето себе си, част от себе си... Иска ти се да благодариш всеки ден на Бог, че ти го е пратил, че го имаш, искаш да даваш максимума за него – за отглеждането и възпитанието... Благодаря на Бог, че ми изпрати Галина.“ Загорова смята, че с правилното възпитание дъщеря й ще може правилно да се изгради занапред в живота си: „Аз ще бъда до нея и ще й помагам с каквото мога и доколкото мога; ще давам съвети при всякакви аспекти от живота. Макар и 6-месечна, върви умно, будно, любознателно дете, иска да вижда света... Смятам, че ще е природно интелигентна, а аз ще помагам за всичко останало“, категорична е изпълнителката. На въпроса ни кой бе урокът, който винаги ще помни от родителите си, тя заявява: „Никога да не предавам музиката – най-важният съвет за хора, които се занимават с музика. Това, че има не само хубави моменти в живота ти, но те по никакъв начин да не те отказват от мечтата ти. Не винаги нещата се получават на момента, понякога това отнема малко повече време, но когато човек силно вярва, нещата ще се получат. Другото, което са ме научили – да съм добър човек с разнообразни интереси, да се справям в живота едновременно с доста неща – и битово, и кариерно, и всичко да върви ръка за ръка.“

С днешна дата Симона е сигурна и в това, че не съжалява за нищо, а е отправила поглед смело напред. „Няма за какво да съжалявам. Както майка ми го е изпяла, „Не сме безгрешни“, всеки греши, но смятам, че това ни прави истински и не трябва да съжаляваме за нищо, което ни се е случило – това са били правилните грешки, за да стигнеш дотук. Без тях може и да не успееш, човек не трябва да съжалявам за нищо“, завършва тя.

Един ден иска да е продуцент

Въпреки школата Симона е категорична, че няма да изостави музикалната си кариера „Това е главното нещо, което ме води в живота, имам големи планове за музикалната си кариера, защо не и някои продуцент, нов стил – скоро хората ще могат да видят и това“, споделя певицата. Тя не крие, че в бъдеще има планове и да продуцира някой талантлив млад човек. „Много съм добра в това да организирам дадени събития или песни, да помагат в създаването им. Такъв човек съм, който обича да събира хората и да помага в развитието на таланти и ако имам тази възможност, бих се възползвала в бъдеще да имам и продуцентска компания“, допълва Загорова.

Подобни статии