Симпатизанти на ГЕРБ протестират пред строежа на Алепу

Около 80 души се събраха във вторник на протест пред т.нар. "подпорна стена" на Алепу. Те са добре организирани симпатизанти на ГЕРБ от Бургас и Приморско

Сред участниците бяха кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, също зам.-председател на ГЕРБ, депутатът Димитър Бойчев, Жечо Станков, Галя Желязкова, Ася Пеева, общинският председател на ГЕРБ в Бургас Иван Вълков и други, съобщава "Труд".

Преди дни стана ясно, че така нареченият подпорен хотел има нов собственик и той е брат на член на формацията на Мая Манолова. Става сума за Стоян Василев от Приморско, който е брат на Здравко Василев, известен с участието си в "Биг Брадър" и кандидат-депутат от листата на „Изправи се! Мутри вън” във 2- ри МИР Бургас. Манолова пък разграничи от случая, поясни, че новият инвеститор е общински съветник от съвсем друга партия и поиска строежът да бъде разрушен.

В тази връзка днес на демонстрацията протестиращите запитаха дали това е новият морал и дали хотелът ще стане лятна резиденция на бившия омбудсман, съобщи бТВ. Демонстрантите държаха в ръце плакати с надписи като „Мая, това ли е новият морал?“ и „Да, България е Да, на мутрите“ (правописът е запазен – бел. ред.). Във видео на организацията на ГЕРБ в Бургаско се чуват възгласи „Мая, вън!“ и питания на висок глас: „Къде е Христо Иванов?“.

Общинският съветник от ГЕРБ в ОбС Бургас и бивш шеф на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев подчерта, че ГЕРБ са спрели проекта на Алепу”. „Светът не е виждал подобно нещо – подпорен хотел. Новосформираното мнозинство се опита да придобие чрез поставени лица това чудо на природата и да довърши строежа. Така ли ще управляват занапред?”, коментира Бойчо Георгиев.

Подобни статии