Синята зона в София набъбва двойно, но не с нови паркоместа, а за сметка на зелената

Синята зона в София ще набъбне повече от двойно за сметка на зелената, а работното й време ще е до 20 часа.

Променените в наредбата за движение в града се обсъждат от месеци, а крайният вариант ще се гласува на следващото заседание на Столичния общински съвет в четвъртък.

Ако докладът на управляващите от ГЕРБ-СДС мине, новите правила ще влезнат в сила от 1 декември. Заложено е местата за платено паркиране в синя зона да се разширят от 5000 на 13 000. Това ще се случи, след като част от зелената зона в районите “Оборище”, “Възраждане” и “Средец” посинее.

Общинарите искат премахване на безплатния режим "служебен абонамент". Също така да се ограничи възможността за заплащането на служебен абонамент до 5 коли за даден административен адрес. Това ще доведе до 430 места за ползване на платените зони за паркиране.

Предлага се и служебният абонамент да бъде удължен от 19,30 до 22,30 ч. и разширен през събота и неделя.

Подобни статии

 • БСП подаде сигнали в прокуратурата за злоупотреби в Столична община

  БСП подаде сигнали в прокуратурата за злоупотреби в Столична община

  Народните представители на БСП от София Георги Свиленски и Христо Проданов, и общинските съветници от левицата в София Михаил Ставрев, Иван Виделов и Диана Тонова внасят сигнал в прокуратурата за драстични нарушения и злоупотреби при провеждане на обществена поръчка за над 50 млн. лева, пишат от пресцентъра на столетницата.

  97
 • Планът за интегрирано развитие на Столичната община е приет

  Планът за интегрирано развитие на Столичната община е приет

  Столичният общински съвет /СОС/ прие Плана за интегрирано развитие на Столичната община. Това е нов вид стратегически документ, регламентиран със Закона за регионалното развитие, Правилника за неговото прилагане и Методическите указания, утвърдени от министъра на регионалното развитие и благоустройството. Той обхваща периода 2021 - 2027 г. и е резултат от усилията на екипите на общината и месеци работа, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която представи Плана пред общинските съветници.

  149
 • Кръщават уличка в Стара Загора на футболист-легенда

  Кръщават уличка в Стара Загора на футболист-легенда

  Останала безизменна до сега уличка в квартал Кольо Ганчев да бъде кръстена на легендарния футболист Петко Петков, който почина на 10 януари м.г., предлагат членовете на постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания при старозагорския парламент.

  140